«Take Down Iran»: 500 αεροπορικές επιδρομές την ημέρα & «στοχευμένες» εισβολές το σχέδιο των ΗΠΑ!


Γράφει o Βασίλης Καπούλας

"Μαύρα σύννεφα" στην Μέση Ανατολή καθώς λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ για ανάπτυξη 120.000 ανδρών στην Μέση Ανατολή, αξιωματούχος του Πενταγώνου επιβεβαίωσε στο Newsweek τις πληροφορίες και προχώρησε σε λεπτομέρειες της επιχείρησης "Take Down Iran".

Στο πιο ήπιο σενάριο, ο Ν.Τραμπ θα επιλέξει "χειρουργικές" αεροπορικές επιδρομές με τελικό στόχο την διαπραγμάτευση. Στο χειρότερο σενάριο μιλάμε για 500 αεροπορικές επιδρομές μαζί με χερσαία εισβολή για αλλαγή καθεστώτος. Στόχος θα είναι το Ιράν να τεθεί εκτός δυνατότητας διαπραγμάτευσης!

Σύμφωνα με το Newsweek, στην συνάντηση του Ν.Τραμπ με τους συμβούλους εθνικής ασφαλείας στο Πεντάγωνο την προηγούμενη Πέμπτη, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ παρουσίασε όλες τις στρατιωτικές επιλογές κατά του Ιράν.

Αυτές χωρίζονται σε 2 κατηγορίες: Ανταπόδοσης και επιθετικές.

Η επικαιροποίηση των στρατιωτικών σχεδίων και οι αναθεωρημένες επιλογές προετοιμάστηκαν μετά από αίτημα του συμβούλου εθνικής ασφαλείας του Ν.Τραμπ, Τ.Μπόλτον.

Όπως αναφέρει το Newsweek, οι στρατιωτικές επιλογές έχουν διαφορετικό βαθμο ετοιμότητας, κόκκινες γραμμές και κλιμάκωση.

Αυτές περιλαμβάνουν από αεροπορικές επιδρομές μέχρι "στοχευμένες" εισβολές!

Αξιωματούχος των ΗΠΑ τόνισε πως η αρχική ανάπτυξη των 120.000 ανδρών θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε άμεση επέμβαση αν το Ιράν είτε επιτεθεί σε αμερικανικές δυνάμεις είτε συνεχίζει να εργάζεται πάνω σε στόχους απόκτησης πυρηνικών όπλων.

Οι 120.000 Αμερικανοί στρατιώτες αν αναπτυχθούν, θα επικεντρωθούν στην υλικοτεχνική υποστήριξη και την ανάπτυξη υποδομών για την προετοιμασία των αμερικανικών δυνάμεων για την επιλογή μιας χερσαίες εισβολής αναφέρει το Newsweek επιβεβαιώνοντας σχετικό ρεπορτάζ του pronews.gr.

Το αρχικό "κύμα" των 120.000 ανδρών στη συνέχεια θα ενωθεί με τις επιπλέον αμερικανικές δυνάμεις που θα σταλούν στην περιοχή.

"Αμερικανικές ειδικές δυνάμεις παραδοσιακά παίζουν σημαντικό ρόλο κατά την διάρκεια και μετά την προετοιμασία της μάχης" είπε αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ προσθέτοντας πως "η χρήση τους εξαρτάται από το σενάριο και τους βαθμούς εμπλοκής και κλιμάκωσης που θα επιλέξει ο Ν.Τραμπ".

Αυτοί που παρακολούθησαν το συμβούλιο άμυνας ήταν ο ΣΕΑ, Τ.Μπόλτον, ο Στρατηγός Joseph Dunford, η διευθύντρια της CIA Gina Haspel και ο Dan Coats.

Ο αξιωματούχος του Πενταγώνου χαρακτήρισε την Haspel ως "επαγγελματία" και τον Shanahan ως τον “yes-man” του προέδρου Τραμπ.

Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι οι "προκαταρκτικές επιλογές δείχνουν πόσο απειλητικό έχει γίνει το Ιράν. Αν κάτι συμβεί, τότε αυτό θα εμπλέξει ένα βαρύ πυραυλικό κτύπημα ώστε να οδηγηθεί η Τεχεράνη στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".

"Εξαρτάται από την δύναμη κλιμάκωσης.

Αλλά δεν έχει σημασία η αντίσταση του Ιράν αλλά όταν δέχεσαι 500 πυραύλους κάθε μέρα,αυτό σε διαλύει, πράγμα που είναι ο στόχος.

Οταν ο αντίπαλος σου είναι αδύναμος, βγαίνει εκτός διαπραγμάτευσης" πρόσθεσε.

Τραμπ: «Δεν θα στείλω 120.000 στρατιώτες στη Μ.Ανατολή - Αν χρειαστεί θα στείλω περισσότερους»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε σε μια περίεργη δήλωση όπου αν και διέψευσε το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο Αμερικανοί αξιωματούχοι συζητούσαν ένα σχέδιο για την αποστολή έως και 120.000 στρατιωτών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής , εντούτοις δήλωσε πρόθυμος να στείλει περισσότερους.

Ενώ η δήλωση αρχικά φάνηκε αμφίσημη, εντούτοις μετά και το ρεπορτάζ του Newsweek φαίνεται ότι ο Τραμπ εννοούσε την δεύτερη επιλογή κάτι που τονίζει και στο τέλος του λόγου του.

«Πιστεύω ότι είναι fake news, εντάξει;» είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο για να προσθέσει όμως:

"Θα έκανα κάτι τέτοιο; Ασφαλώς. Αλλά δεν έχουμε σχεδιάσει κάτι τέτοιο.

Ελπίζουμε ότι δεν θα χρειαστεί να καταρτίσουμε ένα σχέδιο για αυτό.

Και, αν το κάναμε, θα στέλναμε πολύ περισσότερους στρατιώτες" πρόσθεσε ο Τραμπ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια