Αλέξη, σε άκουσα να λες


Του Δημήτρη Καμπουράκη

Αλέξη σ’ άκουσα στο ράδιο να λες ότι το εκλογικό επίδομα που ονόμασες 13η σύνταξη, είναι σαν το δώρο του Πάσχα, γι αυτό είχε και κρατήσεις. Σε ενημερώνω λοιπόν ότι το παλιό δώρο του Πάσχα στις συντάξεις, δεν είχε κρατήσεις υπέρ υγείας, ούτε κρατήσεις αλληλεγγύης όπως το δικό σου. Μόνο κρατήσεις φόρου είχε. Όχι πως έχει μεγάλη σημασία, απλώς κάποιος έπρεπε να στο χει πει για να μην λες ανοησίες στα ερτζιανά.

Επίσης σε ενημερώνω ότι βαρέθηκα να σ’ ακούω να μιλάς για τις συντάξεις. Ειλικρινά. Εγώ, όταν περισσεύουν κρατικά λεφτά, θέλω να πηγαίνουν σε επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας στις οποίες θα δουλέψουν τα νέα παιδιά. Εσύ πάλι θέλεις να τα δίνεις σε παππούδες και γιαγιάδες, ώστε μ’ αυτά να συντηρούν τα άνεργα εγγόνια τους. Κομματικά δεν είναι κακό το σχέδιο σου διότι έτσι εξαγοράζεις τις ψήφους των συνταξιούχων. Απλώς αν το δούμε οικονομικά είναι θανατηφόρο για την μακροπρόθεσμη προοπτική της χώρας και αν το δούμε από ηθικής απόψεως είναι σιχαμένο. Κατά άλλα όμως, είναι περίφημο σχέδιο.

Επίσης Αλέξη, σε άκουσα στην συγκέντρωση (που λέει ο λόγος, διότι τρεις κι ο κούκος ήσασταν) του Πειραιά, να φωνάζεις για τα μέσα ενημέρωσης που είναι εναντίον σου (διότι είναι αγορασμένα από τις ελίτ) και προσπαθούν να ανακόψουν την πορεία σου προς την νίκη. Αυτό το ακούω τακτικά από το στόμα σου εσχάτως. Οπότε με υποχρεώνεις να σου ξαναπώ να αφήσεις τις ανοησίες πρωθυπουργέ μου. Για βάλτα κάτω σε παρακαλώ, διότι έχουμε να κάνουμε με απλή αριθμητική.

Στις εφημερίδες, πράγματι οι αντιπολιτευόμενες είναι περισσότερες απ’ τις συμπολιτευόμενες, μόνο που όλες μαζί οι πωλήσεις τους δυστυχώς είναι λιγότερες από το κοινό μιας μεσαίας τηλεοπτική εκπομπής ή από τα κλικς που κάνει ένα μικρομεσαίο σάιτ. Στα κανάλια, κόψε την πλάκα διότι ο μεγαλοκαναλάρχης είσαι εσύ. Μόνο ο Σκάι σου κάνει αντιπολίτευση. Ο Αντένα παίζει 70-30 υπέρ σου, ο Άλφα 80-20 υπέρ σου, το Σταρ 80-20 υπέρ σου, το Open του Ιβάν 90-10 υπέρ σου, τα τρία κανάλια της ΕΡΤ 100% υπέρ σου. Καμία σχέση με το προ πενταετίας τηλεοπτικό τοπίο.

Τώρα, αν εσύ δεν είσαι ευχαριστημένος ούτε με αυτά και θα θελες να μην υπάρχει Σκάι, με όλους τους άλλους σταθμούς να μεταδίδουν Τζανακόπουλο από το πρωί ως το βράδυ, αυτό είναι δικό σου εσωτερικό θέμα. Αλλά μην μας λες κιόλας πως είσαι στην παρανομία της ενημέρωσης, διότι μάτια έχουμε και βλέπουμε. Φοβάσαι βέβαια ότι θα επαναληφθεί η ιστορία του 2015, από την ανάποδη. Αυτός που έχει τα μέσα ενημέρωσης μαζί του, θα καταβαραθρωθεί στην κάλπη. Ε σ’ αυτό δεν μπορώ να σου δώσω άδικο, αυτό πράγματι θα συμβεί.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια