Μοιραία για τον Τσίπρα η αγάπη του για την καρέκλα


Η αγάπη για την καρέκλα, που τόσο εύστοχα έχει αποτυπώσει στα σκίτσα του ο Αρκάς, θα αποδειχτεί τελικά μοιραία για τον Αλέξη Τσίπρα. Η απόφασή του να μην κάνει πρόωρες εκλογές, μαζί με τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές, ισοδυναμεί με πολιτική αυτοκτονία.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να τελειώνει μια κι έξω με την εκλογική του ήττα, αλλά επέλεξε να τη μετατρέψει σε εφιάλτη διαρκείας.Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα διαπιστώσει πόσο μεγάλο λάθος έκανε.

Η επικείμενη ήττα στις ευρωεκλογές (που όλα δείχνουν ότι στην καλύτερη εκδοχή για τον ΣΥΡΙΖΑ θα συνιστά αντιστροφή του αποτελέσματος των εθνικών εκλογών του Σεπτεμβρίου του 2015, υπέρ της Ν.Δ.) συνδυαζόμενη με τη συντριβή του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα δρομολογήσει πολιτικές εξελίξεις. 

Αυτό σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συρθεί στις εθνικές εκλογές τον Ιούνιο ή τον Σεπτέμβριο, με διαλυμένο το πολιτικό του προφίλ, με νωπή μια βαριά εκλογική ήττα. Ο μύθος του «νικητή», που δήθεν χάνει στα γκάλοπ αλλά κερδίζει στις εκλογές (απόλυτα ανακριβές), θα έχει πάει περίπατο και ακόμη και η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς θα αμφισβητείται.

Όλα αυτά θα τα είχε αποφύγει ο πρωθυπουργός αν αποφάσιζε να αποχωριστεί την καρέκλα του λίγους μήνες νωρίτερα.

Γιώργος Κουβαράς

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια