Ρωσία: «Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε το Su-57 στην Τουρκία» - Τον Σεπτέμβριο επιχειρησιακά τα S-400!


Έτοιμη δηλώνει η Ρωσία να προμηθεύσει το μαχητικό 5ης γενιάς στην Τουρκία σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με τα F-35.

Όπως ανέφερε στην ρωσική εφημερίδα Российская газета  ανώτατο στέλεχος της ρωσικής κυβέρνησης το οποίο όμως  δεν κατονομάζεται:

«Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης είναι να προσφέρει το Su-57 και στη διεθνή αγορά. Οι χώρες οι οποίες είναι ψηλά στη λίστα των εξαγωγών είναι καταρχάς η Κίνα και η Ινδία και ακολουθούν η Τουρκία, το Κατάρ και ενδεχομένως και τα ΗΑΕ», δήλωσε πιο συγκεκριμένα.

Όπως αναφέρει το defense news και αναμεταδίδουν τα ρωσικά και τουρκικά ΜΜΕ τα πρώτα S-400 είναι έτοιμα να νεάσουν τον Ιούνιο στη γειτονική χώρα και να τεθούν σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το Σεπτέμβριο.

Μέχρι τότε τα σχέδια για το F-35 μιλούν για την παράδοση στην Τουρκία 21 F-35 ενώ 13 πιλότοι και 100 τεχνικοί βρίσκονται στις ΗΠΑ όπου εκπαιδεύονται και άλλοι έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευση τους.

Νωρίτερα στελέχη του τουρκικού υπουργείου Άμυνας είχαν αναφέρει για ακόμη μια φορά ότι "σε περίπτωση που καταρρεύσει η συμφωνία με τα F-35, η Τουρκία δεν έχει τα περιθώρια για να μείνει χωρίς εναλλακτική λύση"..

Αν και δεν κατονόμασαν από ποία χώρα θα μπορούσε να αναζητήσει την «εναλλακτική αυτή λύση», άφησαν να εννοηθεί ότι αυτή θα ήταν η Ρωσία.

Το κύριο ερώτημα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι ο τύπος του μαχητικού που θα επιδιώξει να προμηθευτεί η Τουρκία δηλαδή θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στο Su-35 ή το Su-57.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια