Οι Hyundai και Kia εξελίσσουν app που θα ελέγχει 7 παραμέτρους στα ηλεκτρικά τους αυτοκίνητα


Γράφει ο Χρήστος Αποστολόπουλος

Μία εφαρμογή που σίγουρα θα λύσει στο εγγύς μέλλον τα χέρια σε ιδιώτες αλλά κυρίως σε όλους όσοι διαχειρίζονται στόλους ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα διευρύνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην αγορά, και ειδικότερα στις «βιομηχανίες» ενοικίασης οχημάτων και στις υπηρεσίες car-sharing, η νέα αυτή τεχνολογία θα επιτρέψει στους οδηγούς να χρησιμοποιούν τις προσαρμοσμένες ρυθμίσεις τους σε όποιο ηλεκτρικό όχημα οδηγούν «κατεβάζοντας» απλά στο κινητό τους τηλέφωνο το προσωπικό τους προφίλ.

Σε γενικές γραμμές, η εφαρμογή που εξελίσσει αυτή τη στιγμή το Hyundai Motor Group παρέχει βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις για έναν καθορισμένο προορισμό αναλύοντας την απόσταση που απομένει και τις απαιτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι οδηγοί, σύμφωνα με τους Κορεάτες, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία για να ρυθμίσουν 7 χαρακτηριστικά απόδοσης, όπως τη μέγιστη ροπή του κινητήρα, την επιτάχυνση και επιβράδυνση, την απόδοση του συστήματος ανάκτησης της ενέργειας, τη μέγιστη ταχύτητα κίνησης του οχήματος και τη χρήση ενέργειας από το σύστημα κλιματισμού.

Πέρα από τις ρυθμίσεις του καθίσματος του οδηγού, οι χρήστες θα μπορούν να «μοιράζονται» και εκείνες που αφορούν στην είσοδο και χρήση του διαδικτύου, καθώς και εκείνες των άλλων χρηστών. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να εφαρμόζουν τις συνιστώμενες ρυθμίσεις από τους κατασκευαστές ανάλογα με το που κινούνται – εθνική οδό, επαρχιακό ή αστικό δίκτυο.

Το Hyundai Motor Group θα χρησιμοποιήσει για το εν λόγω app την τεχνολογία blockchain για την αποτροπή προβλημάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια κρυπτογραφώντας κάθε δεδομένο και ρύθμιση.

«Καθώς το Hyundai Motor Group σκοπεύει να αναπτύξει 44 φιλικά προς το περιβάλλον νέα μοντέλα μέχρι το 2025, συμπεριλαμβανομένων 23 ηλεκτρικών οχημάτων, μελετάμε όλες τις δυνατότητες τεχνολογιών και υπηρεσιών που είναι εγγενείς σε οχήματα που δεν χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης», δηλώνουν χαρακτηριστικά οι ιθύνοντες του κορεατικού ομίλου.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια