Ασπροβάλτα: «Θαύμα»... διχάζει λαό και εκκλησία

Μορφή προσώπου σχηματίστηκε στο μαρμάρινο δάπεδο ναού - «Δεν είναι τίποτα» λέει η Μητρόπολη Σερρών


Ρεπορτάζ Βαγγέλης Στολάκης

Για θαύμα» ανήμερα τη Μεγάλη Δευτέρα, την ώρα που γινόταν η παράκληση στον άγιο Γεώργιο, προστάτη της Ασπροβάλτας, κάνουν λόγο όσοι πιστοί βρέθηκαν προχθές στον Iερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Όπως ισχυρίζονται, την ώρα που ο ιερέας λειτουργούσε σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του αγίου, στο μαρμάρινο πάτωμα σχηματίστηκε η εικόνα ενός παιδιού ή μιας γυναίκας, με τους πιστούς να κάνουν λόγο για τον Χριστό και την Παναγία. 

Παρά την αντίθετη άποψη του ιερέα, που αναφέρει ότι πρόκειται για «νερά του μαρμάρου», στο άκουσμα της είδησης δεκάδες πιστοί έσπευσαν να δουν από κοντά τη μορφή που σχηματίστηκε και να λάβουν την ευλογία του αγίου Γεωργίου.

Ο π. Παναγιώτης Κανακάρης αναφέρει στην εφημερίδα «δημοκρατία» ότι «το θαύμα βρίσκεται στο κέντρο του ναού μας και δεν είναι άλλο από τον Χριστό. Αυτό που εντόπισαν οι πιστοί δεν είναι άλλο από νερά στο μάρμαρο του πατώματος» και απορρίπτει τις θεωρίες περί θαύματος. Το ίδιο απαντούν και από την Ιερά Μητρόπολη Σερρών και Νιγρίτας, όπου ανήκει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Ασπροβάλτας. «Δεν είναι τίποτα» αρκέστηκε να δηλώσει στη «δημοκρατία» συνεργάτης του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη κ. Θεολόγου.

Επιμένουν

Ωστόσο, παρά την άποψη του ιερέα, οι πιστοί επιμένουν ότι πρόκειται περί θαύματος. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι η είδηση για τον σχηματισμό της μορφής στο πάτωμα του ναού εξαπλώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας όλο το χωριό να βρίσκεται στον ιερό ναό. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, την ώρα που γινόταν παράκληση στον άγιο Γεώργιο (που γιόρταζε χθες, αλλά η γιορτή μετατίθεται λόγω Πάσχα) περίπου στις 10.00 το βράδυ ένας πιστός που κοιτούσε στο πάτωμα είδε ότι σε απόσταση ενός μέτρου από το σημείο όπου βρίσκεται η εικόνα του αγίου Γεωργίου σχηματίστηκε μια μορφή γυναίκας ή παιδιού. 

Μαρτυρίες θέλουν μια γυναίκα, την ώρα που σχηματιζόταν στο δάπεδο η μορφή, να βλέπει μια λάμψη. Όπως ήταν φυσικό επικράτησε αναστάτωση, καθώς εκείνη την ώρα ήταν στην εκκλησία περίπου 50-60 άτομα που άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες. Το νέο διαδόθηκε άμεσα και κόσμος άρχισε να συρρέει στην εκκλησία για να δει τι έχει συμβεί, ενώ και χθες το πρωί κόσμος από γύρω περιοχές επισκέφτηκε την εκκλησία.

Οι πολίτες δημιούργησαν περίγραμμα γύρω από το σημείο, όπου όπως ισχυρίζονται σχηματίστηκε η φιγούρα, ενώ ορισμένοι τοποθέτησαν λουλούδια. «Το είδα κι εγώ. Έχει σχηματιστεί ένα πρόσωπο» αναφέρει στην εφημερίδα «δημοκρατία» ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ασπροβάλτας Γιώργος Χαρπουζάνης αναφέρει ότι καθένας που πιστεύει μπορεί να θεωρεί ότι πρόκειται για την εικόνα του Χριστού ή της Παναγίας. 

«Εγώ ξέρω ότι γεννηθήκαμε εδώ και επισκεπτόμαστε την εκκλησία εδώ και 40 χρόνια. Αυτή τη φιγούρα στο πάτωμα δεν την είχαμε ξαναδεί. Δεν υπήρχαν νερά σε αυτό το σημείο. Για εμάς είναι θαύμα» καταλήγει ο κ. Χαρπουζάνης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια