Πολλή η διαπλοκή και λίγη η πολιτική


Στην Ελλάδα έχουμε πολλή διαπλοκή και ολίγη από πολιτική και επιχειρηματική δραστηριότητα. Αυτό το γενικό συμπέρασμα προκύπτει και από τη συνέντευξη που έδωσε στον Real Fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Βαγγέλης Μαρινάκης. 

Σε σχετικό με το θέμα άρθρο η «δημοκρατία» έγραψε ότι «ο επιχειρηματίας, που ακούγεται σαν να... διαβάζει αυτά που λέει, υποστήριξε επίσης ότι αποφάσισε να ασχοληθεί με τον χώρο των ΜΜΕ αγοράζοντας μαζικά, επειδή ήθελε να σώσει ιστορικά δημοσιογραφικά έντυπα («Τα Νέα» και «Το Βήμα») για να μην πέσουν στα χέρια ξένων».

Από τη μια μεριά, λοιπόν, ο κ. Μαρινάκης δηλώνει ότι είχε την ευαισθησία και τον πατριωτισμό να ασχοληθεί με τα ΜΜΕ, ώστε να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια - κάτι που, αν γίνει πιστευτό από όλους όσοι τον άκουσαν, μπορεί να άρει τις υποψίες για τυχόν επιθυμία του γνωστού πλοιοκτήτη να επηρεάσει τα πολιτικά πράγματα. 

Ωστόσο, ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης στην προαναφερθείσα συνέντευξη αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση, που τόσο σκληρά τον διώκει, ερχόταν σε εμπιστευτικές και απολύτως... ανεπίσημες συνεννοήσεις μαζί του, ειδικά για το ευαίσθητο θέμα των ΜΜΕ. 

Είπε ο κ. Μαρινάκης: «Μου είχε ζητήσει μια χάρη ο κ. Παππάς, που την ήθελε και ο πρωθυπουργός: Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα. Οπως και έγινε, τον συνάντησα και μου ζήτησαν να καταβάλω, υπό τη μορφή δανείου, το ποσό των 20.500.000 ευρώ για να πληρώσει ο κ. Καλογρίτσας την πρώτη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες. Εξήγησα στον κ. Καλογρίτσα ότι έχω την καλή διάθεση, αλλά δεν μπορώ να το κάνω. Προκαλώ τον κύριο Παππά να βγει και να το διαψεύσει».

Ακόμα και οι (μάλλον ολιγάριθμοι) καλόπιστοι ακροατές και αναγνώστες από τα παραπάνω αντιλαμβάνονται ότι ο κ. Μαρινάκης μέχρις ενός σημείου τα «είχε βρει» με την κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό, ώστε να έχει την άνεση επιφανής υπουργός να του γυρεύει δανεικά για λογαριασμό τρίτου. Υστερα διερράγησαν οι σχέσεις τους. 

Η συνταγή, δηλαδή, είναι μία από τα ίδια. Η διαπλοκή καλά κρατεί...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια