Πέπλο μυστηρίου στην Εθνική Άμυνα για τα ναυπηγεία Ελευσίνας


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Δεν επιβεβαιώνουν αλλά δεν αποκλείουν εμπλοκή σήμερα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Αποστολάκη με το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, κύκλοι του Υπουργού Άμυνας, για την υπόθεση της επιχείρησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας.

Ο πρώην αξιωματικός κ.Αποστολάκης, φέρελπις πολιτικός για πολλούς, κάτι που και ο ίδιος δεν το απέκλεισε σε πρόσφατη συνέντευξή του εξάλλου, δραστηριοποιείται στα θέματα επενδύσεων στον αμυντικό τομέα δυναμικά. Από την ημέρα που ανέλαβε την πολιτική εξουσία τού πιο ευαίσθητου Υπουργείου του Ελληνικού Κράτους προέβη σε δηλώσεις και παρέστη συμβολικά σε σειρά εκδηλώσεων που αφορούν την άμυνα μας στην Ελλάδα, στο εξωτερικό, ακόμη και στο διάστημα.

Ο ίδιος προσωπικά κατά την επίσκεψή του στο Νεώρειο Σύρου προσκεκλημένος της εταιρείας ONEX Syros Shipyards πριν από ένα μήνα περίπου, είχε δηλώσει ρητά: "καθίσταται απαραίτητη η επένδυση στην ανάπτυξη δυνατοτήτων σε προμήθειες και εξοπλιστικά προγράμματα" και στη συνέχεια ανάφέρθηκε σε "μεθόδευση μέσω του άμεσου και προφανώς οφέλους στην ικανότητά των ΕΔ που λειτουργεί ενισχυτικά με την αναζωογόνηση της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας."

Μεγάλη Εβδομάδα των Παθών και ας περιμένουμε να δούμε αν το πολιτικό δίδυμο Τσίπρα - Αποστολάκη φέρει την Ανάσταση στα ναυπηγεία της χώρας, όπου δεκάδες εργαζόμενοι, όμηροι κακών κυβερνητικών επιλογών στο παρελθόν, ζουν το Γολγοθά τους αναμένοντας οφειλές εκατομμυρίων ευρώ.

Μπορεί ένας μεγάλος Γάλλος πολιτικός του 20ού αιώνα να δήλωνε ότι "ο Πόλεμος είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να αφήνεται σε στρατιωτικούς" αλλά οι αμυντικές κρατικές προμήθειες με χρήματα των φορολογουμένων πολιτών δείχνουν να είναι η μεγάλη πρόκληση για τον κ.Αποστολάκη και άμεση προτεραιότητα του στο περιορισμένο εναπομείναν διάστημα εξουσίας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων μαζί.

Εύχομαι καλά αποτελέσματα σε όλους μας,, πολιτικούς, επιχειρηματίες, εργαζόμενους και φορολογούμενους πατριώτες για μία καλύτερη Ελλάδα και πιο ισχυρή άμυνα σύντομα.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια