WRC - Ράλλυ Κορσικής 3η μέρα: Μεγάλος νικητής ο Neuville με ανατροπή στην PowerStage


Ο Thierry Neuville είναι μεγάλος νικητής του Rally Κορσικής, με τον Sebastien Ogier να τερματίζει δεύτερος και τον Elfyn Evans τρίτο.

Όπως έγινε και τις προηγούμενες μέρες του Rally Κορσικής όλοι οι οδηγοί επέλεξαν 5 σκληρά ελαστικά της Michelin για τις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές.

Το i20 Coupe WRC του Βέλγου γλιστρούσε παντού στην πρώτη ειδική, αλλά δεν περίμενε να χάσει τόσο πολύ χρόνο από τον Evans. Ωστόσο, η τύχη του άλλαξε στην PowerStage και πήρε την νίκη.

Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Sebastien Ogier, που σημείωσε έναν καλό χρόνο στην πρώτη ειδική, και εκμεταλλευόμενος και το κλατάρισμα του Evans τερμάτισε στην δεύτερη θέση.

Ο Evans έκανε μία τρομερή εμφάνιση στην πρώτη ειδική διαδρομή, όντας 16 δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Neuville, κλέβοντας την πρώτη θέση και χτίζοντας μία διαφορά 11.5 δευτερολέπτων πριν την PowerStage. Στο δεύτερο μισό της PowerStage είχε κλατάρισμα εμπρός δεξιά, και αυτό τον ανάγκασε να χάσει σχεδόν ενάμιση λεπτό.

Ο Dani Sordo αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα του i20 Coupe WRC, στο δεύτερο μισό της πρώτης ειδικής της ημέρας, χάνοντας την ευκαιρία να διεκδικήσει την τρίτη θέση. O Ισπανός κατάφερε να λύσει τα προβλήματα με τα φρένα αλλά κινήθηκε αρκετά φυλαγμένα στην PowerStage, και παραλίγο να χάσει την 4η θέση από τον Suninen.

Ο Teemu Suninen ήταν αρκετά γρήγορος στις δύο τελευταίες ειδικές διαδρομές και κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Ott Tanak, που προσπάθησε να μαζέψει την μεταξύ τους διαφορά αλλά δεν τα κατάφερε.

Στην 7η θέση τερμάτισε ο Esapekka Lappi, που ήθελε απλά να τερματίσει τον αγώνα του, όπως και ο Sebastien Loeb που τερμάτισε πίσω του. O Loeb δεν πίεσε για βαθμούς στην PowerStage, αφού δεν ήθελε να στερήσει κάποιον από τον teammate του, Thierry Neuville που μάχεται για το πρωτάθλημα.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Kris Meeke και Jari-Matti Latvala. Ο Meeke φύλαξε αρκετά τα ελαστικά του στην πρώτη ειδική, αφού ήταν 1 λεπτό και 38 δευτερόλεπτα πιο αργός από τον πρώτο, Elfyn Evans, για να τα έχει σε όσο γίνεται καλύτερη κατάσταση στην PowerStage.

Ακολουθήστε μας στο Twitter μιας και το Facebook έχει μπλοκάρει τις δημοσιεύσεις μας

Κατάταξη PowerStage:

Kris Meeke
Ott Tanak
Teemu Suninen
Thierry Neuville
Sebastien Ogier
Jari-Matti Latvala
Esapekka Lappi
Sebastien Loeb
Dani Sordo
Elfyn Evans

Αναλυτικά η κατάταξη:

Θέση Πλήρωμα Χρόνος/Διαφορά από τον προηγούμενο
1 T.Neuville/N.Gilsoul 3:22:59.0
2 S.Ogier/J.Ingrassia +40.3
3 E.Evans/S.Martin +26.3
4 D.Sordo/C.Den Barrio +11.8
5 T.Suninen/M.Salminen +6.2
6 O.Tanak/M.Jarveoja +15.4
7 E.Lappi/J.Ferm +29.1
8 S.Loeb/D.Elena +1:30.1
8 K.Meeke/S.Marshall +1:27.1
10 J.M.Latvala/M.Anttila +1:38.3





* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια