Το Ελληνικό κράτος των offshore επανέρχεται


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Σε ένα από τα τελευταία μνημειώδη έργα του Αλέξη Τσίπρα πριν από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την πολιτική του καταδίκη στις επερχόμενες τοπικές, περιφερειακές και εκλογές της Ευρώπης η αιτία του κακού της παγκόσμιας διαφθοράς οι offshore εταιρείες φορολογικών παραδείσων μειωμένου ελέγχου της προέλευσης του χρήματος επανέρχεται από αυτή τη μη αντιπροσωπευτική της εξαθλίωσης του λαού Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι άλλοι.

Η Ελλάδα μπορεί να έφθασε στον πάτο της παγκόσμιας κατάταξης σε βιοτικό επίπεδο και ελευθερίας του Τύπου αλλά το πολιτικό σύστημα Τσίπρα μετά την παραοικονομία που εγκαθίδρυσε, με την ανοχή των δυνάμενων ασφαλείας και ελέγχου της χώρας, της διακίνησης δύσμοιρων ψυχών στα νερά του Αιγαίου και την ενδοχώρα από τον Ιανουάριο του 2015, προσφέρει τώρα το Μάρτιο 2019 άλλη μία πηγή εισροής χρημάτων στους πεινασμένους Έλληνες.

Offshore εταιρείες απελευθερώνονται να συμμετάσχουν σε κρατικούς διαγωνισμούς διεκδικώντας τα χρήματα των φορολογουμένων πολιτών για να δράσουν επιχειρηματικά σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες τους. Εισέρχονται σε μία χώρα που έχει αλλωθεί και εξαθλιωμένη για να πουλήσουν ελπίδα με το κρατικό χρήμα.

Μετά τα golden visa προγράμματα και το ξεπούλημα της διαμονής ή υπηκοότητας στην Ελλάδα αναμένουμε να δούμε και τα εξωτικά νησιά της Καραϊβικής αναδόχους διαγωνισμών. Δεν θα ξαφνιαστούμε αν οι πρώτες επιτυχίες τους συμβούν και στην Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια που έχει σε εξέλιξη διαγωνισμούς δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Το μόνο όνειρο που δεν έχουμε δει από τον κ.Τσίπρα να πραγματοποιεί είναι οι γνωστές εργασιακές και κοινωνικές γαλέρες των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τον ευρωπαϊστή γερμανόφιλο Πρωθυπουργό μας. Εξάλλου λιμάνια υπάρχουν, νησιά υπάρχουν και η Αθήνα στο τέλος μία ΕΟΖ έχει καταντήσει για ένα πιάτο φακές για τους ντόπιους ιθαγενείς και χαβιάρι για τους καθεστωτικούς.

Τα νησιά Κέυμαν θα μας πειράξουν...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια