Μυρίζει πόλεμος – Ινδικά πυρηνικά υποβρύχια και αεροπλανοφόρο στα σύνορα με Πακιστάν


Ένα αεροπλανοφόρο, πυρηνικά υποβρύχια και δεκάδες άλλα πολεμικά πλοία αναπτύσσει η Ινδία στα σύνορα με το Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε το πολεμικό ναυτικό της χώρας.

«Οι μεγάλες μάχιμες μονάδες του Ινδικού Ναυτικού συμπεριλαμβανομένης της Carrier Battle Group με το INS Vikramaditya, πυρηνικά υποβρύχια και δεκάδες άλλα πλοία, υποβρύχια και αεροσκάφη διήλθαν γρήγορα από την άσκηση σε κατάσταση επιχειρησιακής ανάπτυξης καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν κλιμακώθηκαν», σύμφωνα με εκπροσώπους του Πολεμικού Ναυτικού.

Το INS Arihant, μαζί με την προστατευτική συνοδεία του, το ρωσικό πυρηνοκίνητο υποβρύχιο, INS Chakra, έχουν εγκατασταθεί στο Visakhapatnam και το Πολεμικό Ναυτικό δεν επιβεβαιώνει αν μεταφέρθηκαν στην Αραβική Θάλασσα στο αποκορύφωμα της κρίσης.

Για να μπορέσει να στοχεύσει το Πακιστάν, το Arihant θα έπρεπε να έχει αναπτυχθεί στην Αραβική Θάλασσα, καθώς το υποβρύχιο K-15 οπλισμένο με βαλλιστικούς πυραύλους δεν μπορεί να πετύχει στόχους περισσότερο από 750 χιλιόμετρα μακριά.

Είναι, ωστόσο, πιθανό ότι το Πολεμικό Ναυτικό να έχει εγκαταστήσει έναν πύραυλο μεγαλύτερης εμβέλειας για το υποβρύχιο K-4, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή. Το K-4 έχει εμβέλεια 3.500 χιλιομέτρων και θα μπορούσε εύκολα να στοχεύσει το Πακιστάν, ακόμη και αν το Arihant παρέμενε ανεπτυγμένο στον κόλπο της Βεγγάλης.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια