Ραγδαίες εξελίξεις στην Αλβανία: Ο πρόεδρος υπό παραίτηση και ο Ράμα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση μετά από έμφραγμα


Σε νοσοκομείο του Βερολίνου νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, όπως γράφουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά από έμφραγμα εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στα Τίρανα και κατόπιν λόγω της κατάστασής του διακομίσθηκε σε νοσοκομείο του Βερολίνου με αεροπλάνο τσάρτερ.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η κατάσταση της υγείας του ήταν άσχημη και βρισκόταν εκτός ελέγχου. Μήπως όμως για την επιβαρυμένη κατάσταση του Έντι Ράμα, φταίει… το παρελθόν του;

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα προέβη σε σκληρές δηλώσεις από το Πόγκραντες σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Ο Μέτα δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί και να θυσιαστεί σαν τον Σαλβαδόρ Αλιέντε, για να μην επιτρέψει την εγκατάσταση χούντας στη χώρα.

«Παρόλο που δεν έχω καμία ευθύνη για αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και παρά το γεγονός ότι καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια επί δύο σχεδόν χρόνια σε αυτό το καθήκον, για την πρόληψη μιας τέτοιας κατάστασης και κρίσης, είμαι και πάλι έτοιμος να θυσιαστώ στο όνομα μιας πολιτικής λύσης που θα επαναφέρει τη συνταγματική κανονικότητα, τη θεσμική και τη δημοκρατία στη χώρα, ώστε να εγγυηθεί την ταχεία πρόοδο προς το άνοιγμα των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ. Είμαι έτοιμος να πάω μέχρι τα άκρα», είπε ο Μέτα.
Ο πρόεδρος της Αλβανίας δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να θυσιαστεί όπως ο Αλιέντε για να αποτρέψει τα χείριστα που θα πάνε τη χώρα 30 χρόνια πίσω.

Επέκρινε την αντιπολίτευση που παρέδωσε τις βουλευτικές έδρες και τόνισε ότι η πολιτική κρίση δεν επιλύεται ούτε με ρητορική, ούτε με αστυνομικές μεθόδους, αλλά με διάλογο και σοβαρές προσπάθειες.

Πηγή: echedoros-a.gr

ΣΣ: Η φωτογραφία είναι από παλιότερη αιμδοσία...

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια