Τι είδε αυτός ο πιλότος πάνω από το Λας Βέγκας που δεν έβλεπε το ραντάρ;


Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Περίπου στις 21:00 τοπική ώρα το Σάββατο, 16 Μαρτίου 2019, ένα ελικόπτερο-ασθενοφόρο πετούσε περίπου 15 μίλια δυτικά του κεντρικού Λας Βέγκας όταν κάτι το περίεργο είδε ο πιλότος του.

Ο πιλότος του Mercy Air 21, ένα ελικόπτερο Agusta 119 Koala, σημείωσε τον εντοπισμό ενός άγνωστου αντικειμένου σε κάποια απόσταση από τη θέση του και μόνο αυτός κατά πάσα πιθανότητα κατάφερε να το δει στο σκοτάδι καθώς φορούσε κυάλια νυχτερινής όρασης (NVGs).

Ο ελεγκτής απάντησε ότι δεν υπήρχε τίποτα στο ραντάρ στην περιοχή όπου ο πιλότος είδε το αντικείμενο, αλλά όταν άκουσε τον πιλότο ότι το είδε μέσω των NVG του, φάνηκε έκπληκτος.

Σύμφωνα με τον διάλογο που ακολούθησε, το αντικείμενο που είδε ο πιλότος περίπου στα 7.000 πόδια θα μπορούσε να είναι ένα μπαλόνι ή «κάτι κατά μήκος αυτών των γραμμών» και ότι δεν είχε φώτα.

Ωστόσο, τα δεδομένα παρακολούθησης που είχε το Flightradar24 κατά τη διάρκεια της συνομιλίας δεν εντόπισαν τίποτα ασυνήθιστο στην περιοχή όπου ο πιλότος είδε το αντικείμενο αλλά ούτε και το ίδιο το ελικόπτερο. Όμως, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς τα αεροσκάφη με χαμηλότερη πτήση έχουν διαφορετικό εντοπισμό.

Πραγματικά, όλα αυτά δεν έχουν τόση σημασία, αναφέρει το άρθρο. Όπως σημειώνει ο πιλότος, θα μπορούσε να ήταν κάποιο είδος μπαλονιού, αλλά φαίνεται λίγο περίεργο να εντοπίζει κάτι τέτοιο μέσα στη νύχτα, με γυαλιά νυχτερινής όρασης, μίλια μακριά. Το υψόμετρο είναι επίσης ενδιαφέρον, καθώς τα 7,000 πόδια δεν είναι ακριβώς «χαμηλά».

Χρειάζονται, λοιπόν, περισσότερες πληροφορίες ή / και επιπλέον μάρτυρες, ώστε να προκύψει κάποια περαιτέρω διερεύνηση.

Κάπως έτσι. η υπόθεση «περνάει στο αρχείο» όπως έλεγαν παλιά, δηλαδή δεν υπάρχει συνέχεια, πέρα από την αναφορά του συμβάντος.

Τι ήταν, λοιπόν, αυτό που είδε ο πιλότος; Ήταν κάτι νορμάλ, κάποιο φυσικό φαινόμενο, ή κάτι που δεν κατασκευάστηκε από ανθρώπους; Ήταν ένα UFO;



Για υπότιτλους: Ρυθμίσεις, Υπότιτλοι, Προτεινόμενη γλώσσα, Υπότιτλοι, Αυτόματη μετάφραση, Ελληνικά

Μπορείτε να ακούσετε τον πλήρη διάλογο στο βίντεο που ακολουθεί:




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια