Χ.Ακάρ: «Αιγαίο και Κύπρος μας ανήκουν»! - Θράσος μετά την αποδοχή από την Αθήνα των εξωφρενικών όρων της Άγκυρας


Γράφει o Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Μετά την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Γ.Κατρούγκαλου στην Τουρκία όπου συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του Μ.Τσαβούσογλου και όπου αποδέχτηκε τα ΜΟΕ που ζητάει η Άγκυρα (και τα οποία ήδη είχε συμφωνήσει νωρίτερα ο Α.Τσίπρας με τον Ρ.Τ.Ερντογάν) ο Τούρκος ΥΠΑΜ Χουλουσί Ακάρ ήδη θεωρεί ότι Αιγαίο και Κύπρος είναι πλέον τουρκική επικράτεια!

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τα… σύνορα της Τουρκίας, ο κ. Ακάρ, αφού μίλησε για την έκταση την πατρίδας του, μίλησε για τη Γαλάζια Πατρίδα και ανέφερε ότι η Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο, η Ανατολική Μεσόγειος και συνεπώς και η Κύπρος ανήκουν στην Τουρκία!

Ποτέ οι Τούρκοι δεν είχαν φτάσει σε τέτοιο σημείο, να αξιώνουν τέτοιες διεκδικήσεις αλλά μετά την δήλωση του Γ.Κατρούγκαλου ότι «Είναι προφανές ότι στην ανατολική Μεσόγειο και η Τουρκία έχει δικαιώματα που της αναγνωρίζει το Δίκαιο της Θάλασσας που εμείς θέλουμε να ισχύει και να διέπει τις μεταξύ μας διαφορές και πως χωρίς την Τουρκία δεν θα γίνει κανένα πρότζεκτ» είναι φυσιολογικό η Άγκυρα να θεωρεί ότι όλα της ανήκουν.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια