Διολίσθησης... συνέχεια (ίσως και... κατολίσθησης)


Δίχως τέλος η καθημερινή διολίσθηση (ίσως και κατολίσθηση όπως είπε πρόσφατα σε ακόμη ένα λεκτικό ατόπημα ο Τσίπρας) των κυβερνώντων στο τέλμα των αδιεξόδων, της ανικανότητας και της μειοδοσίας τους.

Πραγματικά, πιο άχρηστη, διεφθαρμένη, εθνομηδενιστική και επικίνδυνη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει ποτέ.

Σε ποια από τα νέα τραγελαφικά συμβάντα να αναφερθούμε;

Στον απίστευτο ενδοτισμό απέναντι στους Τούρκους, οι οποίοι αμέσως μετά από τις γαλιφιές του Κατρούγκαλου, έσπευσαν να διακηρύξουν ότι Αιγαίο, Κύπρος και Κρήτη τους ανήκουν;

Στους ψεύτικους λεονταρισμούς κατά των κορακιών με αφορμή τα κόκκινα δάνεια, όπου θυμίζουν το ανέκδοτο με τον λαγό και το λιοντάρι; Τώρα θυμηθήκατε να προσποιηθείτε τους ήρωες απέναντι στους δυνάστες σύντροφοι; Αφού τους παραδώσατε γη και ύδωρ; Αστεία πράγματα…

Στο παρακράτος και τις μυστικές υπηρεσίες που δρουν ανενόχλητα; Οι πιο ψαγμένοι είναι δεδομένο ότι θα έχουν θορυβηθεί ιδιαίτερα από την επίθεση στο ρωσικό προξενείο. Διότι το χτύπημα που έγινε δεν δείχνει μόνο ότι ήταν επαγγελματικό, αλλά και συμβολικό. Και γίνεται λίγο μετά από την κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις λόγω της επαίσχυντης συμφωνίας. Που σημαίνει, ότι την χειροβομβίδα δεν την έριξαν οι μπαχαλάκηδες που χαϊδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτοί που θέλουν να απομονώσουν την Ρωσία από τον γεωπολιτικό χάρτη των Βαλκανίων, του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ονόματα δεν λέμε... μαντέψτε τα μόνοι σας.

Στις ύβρεις κατά της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων, επειδή τους αποδοκιμάζουν για το ξεπούλημα της Μακεδονίας; Είδατε αγαπητά συντρόφια τι ωραία που είναι να σε βρίζουν και να χρειάζεσαι την προστασία αστυνομικών ακόμη και για να πάρεις τσιγάρα από το περίπτερο; Είδατε πως από την μια στιγμή στην άλλη οι... γερμανοτσολιάδες γίνονται... προδότες; Κι ακόμη δεν έχετε δει τίποτα! Η 25η Μαρτίου πλησιάζει, κι όση προπαγάνδα κι αν κάνετε για να τρομοκρατήσετε του πολίτες και να κλειστούν στα σπίτια τους, δεν πρόκειται να τους αποτρέψετε να εκφράσουν την οργή τους.

Στους λούμπεν και φαύλους υποψήφιους, τους οποίους στην αρχή μας τους παρουσίαζαν ως τέρατα ηθικής και πυλώνες της προόδου και λίγο μετά πανικόβλητοι ζητάνε την παραίτησή τους καθώς αποδείχθηκε ότι η διαφθορά ήταν η καλύτερη τους φίλη και ήταν πιο σάπιοι από τους παλιούς που συνεχώς καταγγέλλουν;

Το έχουμε γράψει επανειλημμένα. Σύντροφε κάνε... χθες εκλογές. Όσο το τραβάς, μπας και μειώσεις την διαφορά με τους κακούς δεξιούς, τόσο περισσότερο θα φθείρεσαι κι αντί να μειώνεται θα αυξάνεται. Γιατί εκτός από την παγιωμένη πλέον άποψη που επικρατεί στους πολίτες για την σαπίλα της πρώτης φοράς αριστεράς, απόρροια της ανηκέστου βλάβης που προξένησε στη χώρα, τα νέα εκούσια ή ακούσια λάθη της άλλοτε λαοπρόβλητης κυβέρνησης θα εντείνουν έτι περαιτέρω την οργή τους. Συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι αντί μιας «αξιοπρεπούς» ήττας όπως βαυκαλίζεσαι, κινδυνεύεις να οδηγηθείς σε μια συντριπτική, με άγνωστες τις συνέπειες όσον αφορά το πολιτικό σου μέλλον που τόσο πολύ προσπαθείς να διαφυλάξεις.

Στις κάλπες πάραυτα λοιπόν, όσο κι αν σε... γαργαλάει το γεγονός ότι θα χάσεις. Καλύτερα μια τακτική ήττα παρά μια στρατηγική. Που να στα πει όμως αυτά ο Καρανίκας.

Και ποιος ξέρει, μαζί με εσένα ίσως να σωθεί και η Ελλάδα...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια