Στο διάστημα ο ελληνικός δορυφόρος «Hellas Sat 4» | Βίντεο


Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, χαιρέτισαν την εκτόξευση του δορυφόρου, ο οποίος θα λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδας και της Κύπρου.

Με απόλυτη επιτυχία εκτοξεύτηκε από τη γαλλική Γουιάνα ο ελληνικός δορυφόρος «Hellas Sat 4», ο οποίος αναμένεται να λάβει την τροχιακή θέση της Ελλάδος και της Κύπρου.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, χαρακτήρισε την εκτόξευση ως ένα πολύ σημαντικό βήμα. «Η Ελλάδα με την εκτόξευση του "Hellas SAT 4" θα έχει ένα σμήνος δύο δορυφόρων στην ελληνική τροχιακή θέση. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα» σχολίασε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ».

Και πρόσθεσε: «Είμαστε, πλέον, πολύ μακριά από την περίοδο που και ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος δεν αντιλαμβανόταν ότι έπρεπε να έχουμε μια συμπαγή στρατηγική για το Διάστημα».

Συμπλήρωσε δε, ότι «η εκτόξευση του "Hellas SAT 4" θα αυξήσει τις δυνατότητές μας για αυτόνομες δορυφορικές επικοινωνίες, την άμυνα και την ασφάλεια, ενώ και η ΕΡΤ θα αξιοποιήσει τις δυνατότητές του».

Αναφερόμενος στον Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής υπογράμμισε ότι πλέον «όλοι αντιλαμβάνονται ότι ο συγκεκριμένος Οργανισμός ήταν μια αναγκαιότητα».

Υπενθύμισε μάλιστα, ότι «έχει ήδη συνάψει διεθνείς συμφωνίες και τις επόμενες μέρες θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ακόμη περισσότερα βήματα». Δεν παρέλειψε να επισημάνει, επιπλέον, ότι «η χώρα καλώς επένδυσε στο πεδίο του διαστήματος».

«Ήταν εντυπωσιακά τα βιογραφικά που κατατέθηκαν για τις θέσεις του προσωπικού του ΕΛΔΟ. Όταν η χώρα έχει συμπαγή διαστημική πολιτική αρκετός κόσμος απασχολείται όταν οι τεχνολογίες διαστήματος διαχέονται στην οικονομία και την κοινωνία». 

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, διαμήνυσε ότι «με την εκτόξευση του δορυφόρου "Hellas Sat 4", η Ελλάδα καταλαμβάνει ισχυρή θέση στο διεθνή διαστημικό χάρτη, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπου απαιτηθεί».

«Θα παρέχει στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις απολύτως αξιόπιστες δορυφορικές επικοινωνίες» έσπευσε να προσθέσει.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια