Επιθετικές ενέργειες από την Άγκυρα – «Βρώμικο» σχέδιο πίσω από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» – Σε ετοιμότητα το ελληνικό Πεντάγωνο


«Βρώμικα» και ύποπτα σχέδια κατά της Ελλάδος μετά την έναρξη της τουρκικής αεροναυτικής άσκησης «Γαλάζια πατρίδα», η οποία θα ξεκινήσει από 27 Φεβρουαρίου, παρά τις χθεσινές αβρότητες ανάμεσα στον Έλληνα ΥΠΑΜ κ. Ε. Αποστολάκη και τον ομόλογο του Χ.Ακάρ, διότι οι Τούρκοι έχουν διαχρονικά και πάντα, την δική τους κρυφή ατζέντα. 

Οι Τούρκοι επιμηκύνουν την «διεξαγωγή» της διεθνούς ναυτικής άσκησης με την επωνυμία «Birleşik Müşterek Kış-2019», με την συμμετοχή 7 χωρών (Βοσνία, Κατάρ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν) και 7 χωρών ως «παρατηρητές», ενώ παράλληλα θα διεξάγεται η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Γιατί όμως να έχουμε επιμήκυνση της διεθνούς άσκησης ώστε αυτή να συμπέσει ταυτόχρονα με την γνωστή άσκηση MAVI VATAN;

Πληροφορίες του τουρκικού τύπου εδώ και ημέρες αναφέρουν την συγκέντρωση μεγάλου αριθμού τουρκικών δυνάμεων για την εν λόγω άσκηση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε μέσα που θα αγγίζουν τα 2/3 του τουρκικού ναυτικού, αεροπορίας και του στρατού, όσο και για τους αληθινούς σκοπούς της πιστεύεται ότι είναι προκάλυμμα ενός ύποπτου σχεδίου του Ερντογάν. 

Έλληνες ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η Τουρκία ετοιμάζεται με αυτήν την δύναμη, παρουσία «φίλων» και «συμμάχων», να προκαλέσει πιθανόν Ελλάδα και Κύπρο, σε μια προσπάθεια να «νομιμοποιήσει» τις όποιες κινήσεις της σε Α.Μεσόγειο και Νότιο Αιγαίο, ενώ παράλληλα το ελληνικό Πεντάγωνο παραμένει σε επιφυλακή.

Η άσκηση θα γίνει στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο έχοντας «καταλάβει» μια τεράστια περιοχή, στην οποία οι Τούρκοι θα προσπαθήσουν να «θολώσουν τα νερά».

Επίσης η Άγκυρα θέλει να κάνει και μια μεγάλη επίδειξη δύναμης σε όλους αυτούς αλλά και στην χώρα μας, για να υλοποιήσει «ανώδυνα» τους στόχους της σε συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές.   

Ενώ πριν ξεσηκωθεί το σύνολο των τουρκικών δυνάμεων θα έχουμε συμβούλιο εθνικής ασφαλείας στις 21 Φεβρουαρίου, ως προάγγελο «σοβαρών ανακοινώσεων από μέρους Ερντογάν.

Πρόκειται για μια λογική η οποία αφορά αποκλειστικά τους Τούρκους του ΑΚΡ και τον Ερντογάν, ο οποίος ετοιμάζεται, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, να υφαρπάξει ΑΟΖ και περιοχές με μεγάλα κοιτάσματα, έχοντας ουσιαστικά σε πλήρη γενική επιφυλακή το 80% του συνόλου των τουρκικών δυνάμεων.

Αυτό είναι πιθανότατα το σχέδιο που επεξεργάστηκε η ανωτάτη τουρκική στρατιωτική ηγεσία και θα υλοποιήσουν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις τις επόμενες ημέρες. 

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εκτελέσουν επίδειξη σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με δύο μεγάλες ασκήσεις σε εξέλιξη, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός τύπος, δίνοντας εθνικιστικούς τόνους στην όλη διαδικασία.

Επίσης έγινε γνωστό ότι θα τεθούν σε ενεργοποίηση μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων (ανακοινώθηκε ήδη η μετακίνηση μονάδας στην Κεσάνη της Α.Θράκης), μεγάλου αριθμού μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, μονάδες Χημικού Βιολογικού, ραδιολογικού, Πυρηνικού πολέμου (ΑΡΒΧΠ), και του συνόλου της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας.

Θα έχουμε επίσης την μεγάλη παρουσία Τούρκων κομάντος SAT-SAS από τον στρατό, την Πολεμική Αεροπορία και το Λιμενικό Σώμα.

Επίσης της δικής της συμμετοχή στην άσκηση θα έχει και η τουρκική αμυντική βιομηχανία.

Τι θα κάνει η Ελλάδα για όλα αυτά;

Όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις και στο παρελθόν, οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις θα τεθούν σε ύψιστο συναγερμό «καλύπτοντας» περιοχές υψηλής επικινδυνότητας.

Από Αιγαίο έως νότια της Κρήτης στην εσχατιά της ελληνικής ΑΟΖ (την οποία αναμένουμε να ανακηρυχτεί κάποτε) θα έχουμε μονάδες επιφανείας, υποβρύχια μαζί με αεροσκάφη που «χτενίζουν» προς μπάσα κατεύθυνση, για την αποφυγή τουρκικών προκλήσεων.

Πολύ φοβόμαστε όμως ότι οι Τούρκοι πιθανόν να επιδιώξουν την δημιουργία σημαντικού επεισοδίου με σκοπό στην συνέχεια να το διεθνοποιήσουν άμεσα, για να ικανοποιήσουν τις όποιες τρελές απαιτήσεις τους.

Μετά τα Ίμια, οι δυνατότητες χρήσης από τουρκικής πλευράς «παγίδων» εναντίον της Ελλάδος άλλωστε έχουν αυξηθεί δραματικά. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια