Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν άφησε την κύρωσης της συμφωνίας στη ΝΔ;


Του Πέτρου Χασάπη

Ο κ. Καμμένος ισχυρίζεται συνεχώς, χωρίς να διαψεύδεται από κανέναν, ότι είχε συμφωνήσει με τον κ Τσίπρα, να αφήσουν την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών για την επόμενη Βουλή. Παρόλα αυτά ο κ Τσίπρας, παραβίασε αυτή τη συμφωνία με τον κυβερνητικό του συνεταίρο και προχώρησε, μάλιστα με γρήγορες διαδικασίες, στην κύρωση από την παρούσα Βουλή.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, στην περίπτωση που αυτή η καυτή πατάτα ερχόταν στα χέρια της ΝΔ και επειδή η ΝΔ δεν θα μπορούσε να αρνηθεί στη Γερμανία και στις ΗΠΑ την κύρωση της συμφωνίας, με μαθηματική βεβαιότητα θα οδηγούταν σε διάσπαση και σμίκρυνση, όπως συνέβη με το ΠΑΣΟΚ και τα μνημόνια.

Αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, όπως τα λέει ο κ. Καμμένος, αυτό δύο τινά σημαίνει:

Είτε ότι ο κ. Τσίπρας δέχθηκε αφόρητες εκβιαστικές πιέσεις από εξωθεσμικά κέντρα, να προχωρήσει εδώ και τώρα στην κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών,

Είτε, επήλθε κρυφή συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ να προχωρήσουν σε διάλυση των μικρών κομμάτων και στη δημιουργία νέου δικομματισμού για τις επόμενες δεκαετίες. Εξάλλου το σχετικό πολιτικό κόστος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ήδη προεξοφληθεί.

Προσωπικά πιστεύω ότι ισχύει το δεύτερο.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια