Ανασχηματισμός απελπισίας με υπουργούς από το... πανέρι!


Γράφει ο Δημήτρης Ριζούλης

Τη βαθιά απελπισία του Αλέξη Τσίπρα φανερώνει ο μίνι ανασχηματισμός για γέλια και για κλάματα που έγινε χθες, με παλαιά υλικά, κυριολεκτικά από το πανέρι των αζήτητων της πολιτικής, και με τη συμμετοχή προσώπων με ένοχο παρελθόν και θητείες στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του δοτού πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», το «τυράκι» που έριξε ο πρωθυπουργός στα αποπαίδια του ΓΑΠ για να μπουν τώρα στην κυβέρνηση ήταν η υπόσχεση περί εξάντλησης της τετραετίας. Με άλλα λόγια, ο κ. Τσίπρας τούς έταξε ότι θα καθίσουν έως τον Οκτώβριο στην υπουργική καρέκλα, αν και συνήθως τέτοια πολιτικά κελεπούρια θα πέταγαν τη σκούφια τους στη σκέψη ότι θα γίνουν μέλη του υπουργικού συμβουλίου έστω και για μία... ώρα. 

Οι Θάνος Μωραΐτης και Αγγελος Τόλκας είναι οι δύο εκ των «ορφανών» του ΓΑΠ οι οποίοι συριζοποιήθηκαν και τοποθετήθηκαν ο πρώτος υφυπουργός στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και ο δεύτερος στο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Ο... σφαγέας του Ασφαλιστικού Γιώργος Κατρούγκαλος επιβραβεύτηκε εν τέλει για τις υπηρεσίες του στην πιο σκληρή εκδοχή του Μνημονίου, αναλαμβάνοντας επισήμως τη θέση του υπουργού Εξωτερικών με αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια επί των ευρωπαϊκών θεμάτων τη γνωστή «εκσυγχρονίστρια», τουρκολάγνα και φανατική οπαδό του Σχεδίου Ανάν Σία Αναγνωστοπούλου. 

Ενδιαφέρον έχει επίσης η είσοδος της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου ως υφυπουργού στο Μακεδονίας – Θράκης (η οποία μάλιστα εμφανίζεται σε φωτογραφία να κρατάει ομπρέλα για να μην... βραχεί ο πρωθυπουργός) διότι είναι ενδεικτική του πνεύματος «μεταξύ συγγενών και φίλων» που επικρατεί στο Μαξίμου αλλά και της οικογενειακής αλληλεγγύης που διέπει γενικότερα τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Η εκ Θεσσαλονίκης κυρία Χατζηγεωργίου υπήρξε επί μακρόν διευθύντρια του γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου και συνεργάτρια του πρωθυπουργού, ενώ η μητέρα της διορίστηκε επί ημερών της... θυγατέρας της στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου». 

Η πολιτική ένδεια του χθεσινού ανασχηματισμού ολοκληρώνεται με την κάλυψη του κενού που αφήνει ο Νάσος Ηλιόπουλος. Στο υπουργείο Εργασίας πηγαίνει ως υφυπουργός ο Κωνσταντίνος Μπάρκας, ο οποίος διόλου τυχαία θεωρείται αυλικός του Τσίπρα. Η ορκωμοσία των νέων μελών της κυβέρνησης θα γίνει τη Δευτέρα, μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από το Μόναχο.

Ξέμεινε από «χαρτιά»

Ο μίνι ανασχηματισμός της κυβέρνησης αποκάλυψε την απελπισία στην οποία βρίσκεται ο κ. Τσίπρας. Αν πιστεύει ότι θα τον σώσουν οι τριτοκλασάτοι του Γιώργου Παπανδρέου, σημαίνει ότι έχει κάψει όλα τα χαρτιά που είχε να ρίξει στην προεκλογική μάχη. Τελείωσαν τα ψέματα και οι άσοι στο μανίκι. 
Οι επιλογές του πρωθυπουργού δείχνουν ότι μάλλον ρίχνει λευκή πετσέτα. Αποκλείεται να περιμένουν στο Μαξίμου ότι με τέτοιες κινήσεις θα σπεύσουν οι ψηφοφόροι του (ούτως ή άλλως ανύπαρκτου) ΚΙΔΗΣΟ να τους στηρίξουν. Επομένως, ξέμειναν από κινήσεις και άρχισαν τις επιλογές απελπισίας. 
Συνήθως, όμως, οι απονενοημένες πράξεις οδηγούν σε μεγαλύτερη απελπισία ή στο οριστικό... τέλος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια