Άδοξο τέλος είχε το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία

Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, λέει ο σοφός λαός  και όπως απέδειξε το ταξίδι του Τσίπρα στην Τουρκία, ο λαός έχει πάντα δίκιο.


Του Παντελή Ζήλου

Πρωί πρωί, ο Ερντογάν «πυροβόλησε» τον ξένιο Δία επικηρύσσοντας τους «8» τούρκους αξιωματικούς που έχουν βρει καταφύγιο στη χώρα μας με 700.000 ευρώ το κεφάλι. Δηλαδή, ο Ερντογάν δίνει 5.600.000 ευρώ για τους «8» τούρκους αξιωματικούς.

Έστειλε έτσι το μήνυμα στον προσκεκλημένο του κ. Τσίπρα ότι η συνάντηση δεν θα είναι ούτε εύκολη ούτε ωραία και ότι δεν πρόκειται ο Τούρκος πρόεδρος να θαμπωθεί από την «γοητεία» του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε με το σφιγμένο του χαμόγελο να γυρίσει σελίδα στο παρελθόν και να ανοίξει ένα νέο διάλογο με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό -όπως ανέφερε  στις δηλώσεις του- εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα θέματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούν να επιλυθούν σε δίκαιη βάση.

Όπως όμως φάνηκε από τις δηλώσεις του κ. Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος παρέμεινε αμετακίνητος στις απαράδεκτες θέσεις του και κατάμουτρα είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό ότι πρώτον απαιτεί τους «8», ότι η μουσουλμανική κοινότητα στη Θράκη είναι ομογενείς του, δηλαδή έκανε λόγο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη, και ότι αν θέλει να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης πρέπει να δώσει ως αντάλλαγμα τις μουφτείες.

Παράλληλα ο κ. Ερντογάν έγραψε στα παλιά του υποδήματα τις παρακλήσεις Τσίπρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Να σημειωθεί ότι η Άγκυρα σήμερα εξέδωσε μια NAVTEX όπου δεσμεύει τις περιοχές Νότια από τη Ρόδο, νοτιοδυτικά από το Καστελόριζο και δυτικά της Κύπρου. Πρόκειται για μια περιοχή που πολλές φορές η Τουρκία έχει θελήσει να χρησιμοποιήσει ως πεδίο βολής εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Με λίγα λόγια, το ταξίδι του κ. Τσίπρα στην γειτονική χώρα είχε άδοξο τέλος και φυσικά επιβεβαιώνονται όλοι όσοι εκ των προτέρων είχαν πει  ότι είναι άκαιρο καθώς δεν είχε προετοιμαστεί κατάλληλα και δεν υπήρχε συγκεκριμένη ατζέντα διαλόγου.

Πηγή crashonline.gr

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια