Το ηθικό πλεονέκτημα της δεξιάς βάσης

Ο λαός ξεσηκώθηκε όταν έβαλαν χέρι στα εθνικά θέματα. Αυτό αποδεικνύει το πραγματικά υψηλό ηθικό επίπεδό του


Από τον Δημήτρη Παπαγεωργίου

Eίναι σαφές σε όποιον παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έχει ως στόχο να «τελειώνει» με όλα τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Από το Κυπριακό, όπου το Σχέδιο Ανάν θα επανέλθει σαν ζόμπι, έως το ζήτημα της διευθέτησης της -επιχειρησιακής τουλάχιστον- διχοτόμησης του Αιγαίου. Και το κάνει αυτό με διπλή προφανή στόχευση. Από τη μία, για να αποδείξει τη χρησιμότητά της σε αυτούς που θέλει να έχει ως πάτρονες. 

Από την άλλη, στο επίκεντρο βρίσκεται ένας τακτικισμός της κυβέρνησης, ο οποίος εντάσσεται στη στρατηγική της «δεξιάς παρένθεσης». Υποχρεώνοντας την επόμενη κυβέρνηση να αναλάβει το κόστος της συνέχισης των στρατηγικών επιλογών της στη σφαίρα της εξωτερικής πολιτικής -και με δεδομένη την άρνηση της Ν.Δ. να φτάσει στα άκρα- την τοποθετεί στη δύσκολη θέση να μοιραστεί το πολιτικό κόστος. Το πολιτικό κόστος από έναν λαό σαν τον ελληνικό, ο οποίος απέδειξε ότι δεν διστάζει να κινητοποιηθεί για εθνικά θέματα όπως αυτό της Μακεδονίας μας. Ας μην ξεχνάμε ότι όσα συνέβησαν κατά τη διάρκεια του ενός χρόνου, μέσα στον οποίο άνοιξε και έκλεισε το ζήτημα, είναι πρωτόγνωρα. 

Πάνω από 250 συγκεντρώσεις και πορείες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τέσσερα τεράστια συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εκατοντάδες ακτιβιστικές ενέργειες που κυμαίνονταν από τις πολύ έξυπνες έως τις όχι και τόσο. Εκατοντάδες καταλήψεις σχολείων, αποβολές μαθητών. Κινητοποιήσεις πολιτιστικών συλλόγων και εκατοντάδες ανακοινώσεις κάθε είδους οργανικοτήτων κατά των κυβερνητικών επιλογών. 

Με απλά λόγια, ο λαός που δεν ξεσηκώθηκε όταν οι κυβερνώντες (νυν και πρώην) έβαζαν το χέρι τους στην τσέπη του, όταν τον φτωχοποιούσαν με τα απίστευτα μνημονιακά μέτρα, όταν ανακάλυπτε ότι η διαφθορά «έχει χτυπήσει κόκκινα», ξεσηκώθηκε όταν έβαλαν χέρι στα εθνικά θέματα. Και αυτό αποδεικνύει το πραγματικά υψηλό ηθικό επίπεδο του ελληνικού λαού. Εχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια να μας υποτιμούν οι διάφοροι «φιλελέδες», μιλώντας για Βαλκάνια, μιλώντας για δήθεν χαμηλή ποιότητα των συνανθρώπων μας. Οσα συνέβησαν, όμως, αποδεικνύουν πόσο πραγματικά υψηλό είναι το επίπεδο του λαού μας, ο οποίος θέτει αυτά τα ηθικά ζητήματα πάνω από τα οικονομικά. Δεν τους αρέσει αυτό, τους χαλάει τη «σούπα». Αλλά οι συριζαίοι προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Και θα το καταφέρουν, ακριβώς επειδή στην ηγεσία της Ν.Δ. είναι αυτοί οι «φιλεleft» Κουμουτσάκοι και Δένδιες. 

Επειδή ακόμη και άνθρωποι σαν τον κ. Συρίγο άρχισαν να μας εξηγούν πώς το «κόστος απεμπλοκής» από τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι μεγάλο και θα πρέπει να αποδεχθούμε τα Σκόπια ως Βόρειο Μακεδονία, ακόμη και εάν δεν μας αρέσει. Ομως, αυτού του είδους η επιχειρηματολογία προσβάλλει την έχουσα υψηλά ηθικά στάνταρντ βάση της Ν.Δ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια