«Τελικός» με Κίμκι παραδέχονται οι «πράσινοι»


Στην αναγκαιότητα της νίκης κόντρα στην Κίμκι στάθηκαν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, στο πλαίσιο της media day ενόψει της αυριανής αναμέτρησης (22/02, 21:00) για την 23η αγωνιστική της Euroleague.

Ο Ρικ Πιτίνο, αφού αποθέωσε τον Νικ Καλάθη, τόνισε ότι η ομάδα του θα πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτική για να φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Αμερικανός προπονητής αναφέρθηκε αρχικά στο... μισό ημίχρονο με τον Ολυμπιακό: «Το πιο σημαντικό είναι ότι γινόμαστε καλύτεροι. Κάναμε ένα εξαιρετικό μισό ματς με τον Ολυμπιακό. Παίξαμε κάποια καλά λεπτά και στον τελικό. Πρέπει να δώσουμε τα εύσημα και στην άλλη ομάδα, που επέστρεψε και έβαλε κάποια σουτ».

Για τον αγώνα με τους Ρώσους επισήμανε: «Είναι το πιο δύσκολο ματς για να αμυνθούμε από θέμα προετοιμασίας τουλάχιστον, γιατί σουτάρουν και από τις πέντε θέσεις.

Τρέχουν ή για να βάλουν ένα λέι απ ή για να βρουν ένα τρίποντο. Θα χρειαστούμε να αλλάζουν οι ψηλοί μας και να μαρκάρουν κοντούς και μετά να τρέξουμε και να τους δημιουργήσουμε πρόβλημα με τα φάουλ».

Επίσης αναφέρθηκε και στον τραυματισμό του Νικ Καλάθη: «Είναι έτοιμος να παίξει. Ο Νικ πέραν από πολύ καλός παίκτης είναι και σκληρός. Παλεύει. Τον ξεκουράζουμε όποτε μπορούμε. Αν ήμασταν στο ΝΒΑ θα έμενε εκτός. Αλλά ο Νικ είναι σκληρός και παίζει με πόνο».

Από την πλευρά του ο Εντριεν Πέιν τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός από δω και πέρα θα δίνει μόνο... τελικούς: «Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Πρέπει να βγούμε για να κερδίσουμε. Κάθε ματς είναι τελικός από εδώ και πέρα. Θα πρέπει να προσέξουμε τα λάθη μας. Δεν έχουμε περιθώρια για απώλειες», είπε ο Αμερικανός και αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο «τριφύλλι»:

«Είναι διαφορετικά τώρα. Έιχα την ευκαιρία να παίξω και πέρυσι με τον Παναθηναϊκό. Υπάρχει μια νέα κατάσταση. Φέτος είναι διαφορετικό το σύστημα, νέοι οι παίκτες και το μαθαίνω. Είναι ένας ακόμα στόχος να μάθω τα πράγματα εδώ και να προσαρμοστώ κι εγώ στην επιστροφή μου στην ομάδα.

Δεν θα είναι εύκολο, αλλά αυτή είναι η ζωή μας και αγαπάμε πολύ το μπάσκετ. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να εμπιστευόμαστε τον κόουτς και να δούμε πού θα μας οδηγήσει αυτή η κατάσταση».

Με το Γκόλντεν Στέιτ παρομοίασε την Κίμκι ο Σον Κιλπάτρικ. Είπε μεταξύ άλλων: «Ακολουθώ αυτά που λέει ο προπονητής. Είμαι χαρούμενος με τον τρόπο που προσαρμόζομαι. Το βασικό είναι να κερδίζουμε και αυτό είναι που μετράει.

Έρχονται τα πλέι οφ και πρέπει να προλάβουμε. Αν πρέπει να μιλήσω για την προσαρμογή μου, μπορώ να πω πως έχω προσαρμοστεί πολύ καλά στο ευρωπαϊκό στυλ παιχνιδιού.

Το θέμα ανάμεσα στις δύο εβδομάδες είναι πως έχουμε βελτιωθεί αμυντικά. Μετά την κακή ήττα επιστρέψαμε και δείξαμε διαφορετική ομάδα. Μαθαίνουμε ο ένας τον άλλο στην προπόνηση. Η διαφορά όμως ήταν στην αμυντική εικόνα της ομάδας στα παιχνίδια Κυπέλλου.»

Όσον αφορά την Κίμκι: «Είναι οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς της Euroleague. Σουτάρουν πολύ καλά. Απλώνουν τους ψηλούς τους. Δουλεύουν όλη τη σεζόν με αυτό το στυλ και εμείς πρέπει να περιορίσουμε την δράση τους».

(Foto: INTIME SPORTS/ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ)

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια