Ντέρμπι τίτλου στην Τούμπα


Το ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, που είναι πολύ πιθανό να κρίνει σε πολύ μεγάλο βαθμό τον εφετινό τίτλο, δεσπόζει στο σημερινό «κυρίως μενού» της 20ής αγωνιστικής της Super League.

Περίπου στις 21:30 το βράδυ της Κυριακής (10/02) θα έχει γίνει γνωστό το αν ο ΠΑΟΚ θα «αγκαλιάσει» το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια (τελευταία φορά που πανηγύρισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν το μακρινό 1985) ή, εάν ο Ολυμπιακός όχι απλά θα παραμείνει «ζωντανός» στη μάχη του τίτλου, αλλά θα μπει γερά στη διεκδίκησή του.

Ο ΠΑΟΚ έχει το πλεονέκτημα ότι ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας θα διατηρήσει τη διαφορά ασφαλείας του +6 από τους «ερυθρόλευκους». Εφόσον νικήσει θα ξεφύγει με +9 και 10 αγωνιστικές πριν το φινάλε μόνο εάν αυτοκτονήσει θα χάσει το πρωτάθλημα.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τους Πειραιώτες που θέλουν μόνο νίκη, για να μειώσουν στο -3 και να βάλουν... φωτιά στην κούρσα του τίτλου. Κάθε άλλο αποτέλεσμα ίσως να είναι «καταδικαστικό» γι΄ αυτούς.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου και ο Πέδρο Μαρτίνς δεν ετοιμάζουν κάποια έκπληξη για το σημερινό παιχνίδι, ρίχνοντας στη… μάχη της Τούμπας τα καλύτερα όπλα που έχουν στη διάθεσή τους για να μπορέσουν να πάρουν το πολυπόθητο «τρίποντο».

Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΟΦΗ στο Ολυμπιακό Στάδιο (15:00). Η «Ένωση», η οποία πλέον στον πάγκο της έχει τον Μανόλο Χιμένεθ, θέλει μετά τη νίκη στο Περιστέρι να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών απέναντι στους Κρητικούς που δίνουν μάχη για την παραμονή τους στην κατηγορία. 

Το άλλο παιχνίδι της ημέρας είναι το Ατρόμητος-Λεβαδειακός (19:00). Οι Περιστεριώτες κατάφεραν να κερδίσουν την ΑΕΛ στο πρωτάθλημα, όμως ηττήθηκαν από την ΑΕΚ στο Κύπελλο και θέλουν να δημιουργήσουν ένα σερί από θετικά αποτελέσματα, ώστε να παραμείνουν σε… τροχιά Ευρώπης.

 Από την πλευρά τους, οι Βοιωτοί βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αφού είναι στην προτελευταία θέση και απέχουν επτά βαθμούς από τη… σωτηρία. 


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια