Μνήμες εμφυλίου 1997 στην Αλβανία – Διαδηλωτές εισέβαλαν στο πρωθυπουργικό Μέγαρο & κυνηγούν τον Ε.Ράμα


Στο χάος φαίνεται πως βυθίζεται η Αλβανία καθώς ξυπνούν μνήμες του εμφυλίου του 1997 με τα όσα συμβαίνουν εδώ και λίγη ώρα έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο στα Τίρανα. 

Πολίτες έχουν σπάσει τους αστυνομικούς φραγμούς και τα κλειδώματα  της αστυνομίας έξω από το Πρωθυπουργικό Μέγαρο του Έντι Ράμα  με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρκετοί από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες να έχουν εισβάλει μέσα στο Μέγαρο και κυνηγούν τον Ε.Ράμα.

Αστυνομικοί προσπαθούν με ρίψη χημικών να απομακρύνουν το πλήθος, ενώ οι συγκεντρωμένοι έχουν εκτοξεύσει και βόμβες μολότοφ.


Σύμφωνα με τα τα αλβανικά ΜΜΕ, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες ενώ πολλοί ακόμα άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από τις δεκάδες ρίψεις των δακρυγόνων από την Αλβανική αστυνομία.

Ο πρώην Πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα δήλωσε ότι οι Αλβανοί θα επιδιώξουν τη σύλληψη του Ράμα.

Η αντιπολίτευση έχει οργανώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με στόχο την παύση του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και την δημιουργία μιας προσωρινής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα στις πρόωρες εκλογές.

Η αλβανική αντιπολίτευση κατέβασε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στα Τίρανα σε μια διαμαρτυρία άνευ προηγουμένου, με κύριο αίτημα την άμεση παραίτηση του Έντι Ράμα, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως «Μονάρχης» και «φασίστας» από τους διαδηλωτές.  

Το κλίμα εντός της αλβανικής επικράτειας μυρίζει «μπαρούτι» καθώς προχθές ο αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Έντι Παλόκα, εκτόξευσε μπογιά στον Πρωθυπουργό Έντι Ράμα, ο οποίος καθόταν στην καρέκλα του στο αλβανικό κοινοβούλιο.

Ο Πάλοκα έφυγε γρήγορα από τη θέση και σημάδεψε τον Ράμα με μπογιά. Η φρουρά της βουλής παρενέβη αμέσως και ο Πρόεδρος του Κοινοβουλίου απέβαλε τον Παλόκα απ’ την αίθουσα.




* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια