O Nasser Al-Attiyah σφραγίζει την πρώτη νίκη της Toyota στο Dakar Rally


Γράφει ο Χρήστος Αποστολόπουλος

Ο Nasser Al-Attiyah πανηγύρισε την τρίτη του νίκη στο Dakar Rally και την πρώτη για λογαριασμό της Toyota στο συγκεκριμένο αγώνα. Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Nani Roma και τρίτος ο Sebastien Loeb.

Παρ’ ότι οι προβλέψεις ουδέποτε… χωρούσαν στο πιο απαιτητικό και απρόβλεπτο rally raid του πλανήτη, το αποτέλεσμα του φετινού Dakar Rally είχε προεξοφληθεί ήδη από χθες μετά την εγκατάλειψη του Stephane Peterhansel και την καθυστέρηση των 75 λεπτών του Sebastien Loeb λίγο πριν την ολοκλήρωση της SS 9. Πολλώ δε μάλλον, όταν την ίδια στιγμή ο Nasser Al-Attiyah έφερνε το Toyota Hilux της Gazoo Racing στη θέση 1, κατακτώντας έτσι την τρίτη νίκη του σε ειδική διαδρομή στο φετινό αγώνα. Έτσι, ο πολύπειρος οδηγός από το Κατάρ δεν είχε σήμερα παρά να κάνει… cruising έως τον τερματισμό στη Λίμα του Περού, ώστε να εξασφαλίσει και τυπικά την τρίτη του νίκη, αλλά και την πρώτη για λογαριασμό της ιαπωνικής εταιρείας, στο συγκεκριμένο αγώνα (σημ.: o 48χρονος σήμερα οδηγός ανέβηκε για πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο Ντακάρ το 2011 με VW Touareg 3 και η δεύτερη το 2015 με Mini All 4 Racing).

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε σχεδόν «αθόρυβα» και χωρίς να κερδίσει καμία ειδική διαδρομή, ο Nani Roma, ένας οδηγός που αποτελεί τα τελευταία χρόνια ένα αρκούντως «βαρύ όνομα» στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ισπανός με το τετρακίνητο Mini της X-Raid κινήθηκε σβέλτα όλες τις προηγούμενες μέρες και με ελάχιστα προβλήματα και ατυχίες κατάφερε επάξια να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, εμπρός από τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στο WRC, Sebastien Loeb, ο οποίος ουκ ολίγες φορές αντιμετώπισε προβλήματα με το 3008 DKR της PH Sport. Χωρίς αυτά και με περισσότερη ενδεχομένως τύχη, ο Γάλλος κάλλιστα θα μπορούσε να διεκδικήσει τη νίκη στο φετινό αγώνα. Αλλά, ως γνωστόν, τα "αν" δεν έχουν θέση στους αγώνες, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Πολύ περισσότερο δε, στο Dakar Rally.

Αξιοσημείωτη στο φετινό μαραθώνιο στους αμμόλοφους του Περού ήταν και η προσπάθεια του Jakub Przygonski, ο οποίος «πλάσαρε» το δικό του Mini εκτός βάθρου μεν, πλην όμως στην καθ’ όλα αξιόλογη θέση 4 του πίνακα της γενικής κατάταξης - αυτή μάλιστα ήταν η καλύτερη επίδοση του Πολωνού οδηγού στο Dakar Rally. Από τους οδηγούς της Mini, ο μόνος που κατάφερε να κρατήσει ψηλά τη σημαία των πισωκίνητων buggy ήταν ο Cyril Despres, ο οποίος, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε, ολοκλήρωσε στη θέση 5, την ώρα που ο περσινός νικητής του αγώνα, Carlos Sainz, «έκλεινε» το φετινό Dakar Rally στη θέση 13. Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πως ο «Matador» ήταν ο νικητής της σημερινής και τελευταίας ειδικής διαδρομής του Dakar Rally 2019.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια