Με Φέντερερ ο Τσιτσιπάς, «αντίο» από Σάκκαρη στη Μελβούρνη


Ούτε ο Γεωργιανός Νικολόζ Μπασιλασβίλι, Νο 20 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στην πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο Australian Open.

Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε τον αντίπαλό του με 6-3, 3-6, 7-6(7), 6-4 και προκρίθηκε, για πρώτη φορά στην καριέρα του, στους «16» του τουρνουά, όπου πια τον περιμένει ο Ρότζερ Φέντερερ.

Ήταν η τρίτη συνεχής νίκη του 20χρονου αθλητή στη διοργάνωση, με την οποία ο Τσιτσιπάς αφενός έγινε ο πρώτος Έλληνας τενίστας που προκρίθηκε στους 16 καλύτερους παίκτες του τουρνουά, ενώ είναι επίσης ο πρώτος που βρέθηκε στον 4ο γύρο δύο Grand Slam διοργανώσεων, μετά το Wimbledon πέρυσι, όπου αποκλείστηκε από τον Τζον Ίσνερ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, χρειάστηκε 2 ώρες και 54 λεπτά για να φτάσει στη νίκη, έχοντας και αυτήν τη φορά τη θερμή και αμέσριστη υποστήριξη των Ελλήνων ομογενών.

Λίγο αργότερα ο Φέντερερ, Νο 3 στη παγκόσμια κατάταξη, είχε πιο εύκολο έργο απέναντι στον Αμερικανό Τέιλορ, του οποίου επιβλήθηκε με 6-2, 7-5, 6-2 σε 88 λεπτά παιχνιδιού και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση.

Οι δύο τενίστες είχαν συναντηθεί για πρώτη φορά στις αρχές του νέου έτους, στο τουρνουά του Περθ, με τον Ελβετό θρύλο του αθλήματος να φτάνει σε μια δύσκολη νίκη με 7-6, 7-6.

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να δώσει συνέχεια στην πορεία της στη Μελβούρνη. Η 23χρονη πρωταθλήτρια θα φύγει από την Αυστραλία με ψηλά το κεφάλι, μετά την ήττα με 5-7, 1-6 από την Άσλεϊ Μπάρτι.

Η Σάκκαρη, που αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στο κεντρικό γήπεδο των εγκαταστάσεων, στη Rod Laver Arena, έχασε ύστερα από 82 λεπτά, στη δεύτερη παρουσία της στο γ΄ γύρο της διοργάνωσης.

Όσο για την αντίπαλό της, η Μπάρτι θα συναντηθεί στις «16» με την Μαρία Σαραπόβα, που έκανε τη μίνι έκπληξη αποκλείοντας την Καρολίν Βοζνιάκι με 6-4, 4-6, 6-3.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια