Και επίσημα άξονας Άγκυρας-Σκοπίων κατά Ελλάδας – Ντιμιτρόφ: «Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας!»


Η απόλυτη ξεφτίλα για τους οπαδούς της εκχώρησης της Μακεδονίας. Τσίπρας-Κοτζιάς διατυμπάνιζαν τόσο καιρό ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών, τα Σκόπια θα ξεφύγουν από την τουρκική τανάλια.

Τουναντίον, τα Σκόπια αμέσως μετά τις Συνταγματικές αλλαγές, έτρεξαν στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα!

Τι σημαίνει αυτό; Ότι και τους χαρίσαμε το όνομα και θα τους βάλουμε στο ΝΑΤΟ και θα δημιουργηθεί άξονας Τουρκίας, Αλβανίας Σκοπίων κατά της χώρας μας με… συμμαχικό μανδύα!

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ-ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ

Στεκόμαστε στο πλευρό της Τουρκίας, ήταν η δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ.

Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε την χώρα με το συνταγματικό της όνομα, επισήμανε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δηλώσεις του κατά την συνάντησή του με τον σκοπιανό ομόλογό του στην Άγκυρα.

«Σεβόμαστε τις αποφάσεις του λαού της Μακεδονίας και της Βουλής», είπε ο Τσαβούσογλου.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ επανέλαβε την πλήρη στοίχιση των Σκοπίων με την Τουρκία «στον σημαντικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και έχουμε την βούληση στο πλαίσιο των διεθνών και νομικών υποχρεώσεών μας να ενισχύσουμε και να βοηθήσουμε την Τουρκία», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Από τον επίσημο λογαριασμό του Τούρκου υπουργού άλλωστε, αναφορικά με την συνάντηση, έγινε η εξής δήλωση: «Συζητήσαμε τις σχέσεις Τουρκίας – Μακεδονίας και περιφερειακά ζητήματα με τον υπουργό Ντιμιτρόφ. Ευχόμαστε να καλωσορίσουμε την Μακεδονία στο ΝΑΤΟ ως τον 30ό μας σύμμαχο, χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Λίγες ώρες μετά την επίκληση από τον κ. Τσίπρα αλλά και του Ν. Κοτζιά του επιχειρήματος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών, κλείνει την πόρτα στην αύξηση της επιρροής της Τουρκίας στη γειτονική χώρα, η απάντηση δόθηκε από τον ίδιο τον δημιουργό της Συμφωνίας, τον υπουργό Εξωτερικών, Νικόλα Ντιμιτρόφ που πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στην Άγκυρα για να υποβάλει τα… διαπιστευτήρια της κυβέρνησής του στην τουρκική ηγεσία.

Όπως έγινε γνωστό την επόμενη της ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, με την δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στα Σκόπια, ο Νίκολα Ντιμιτρόφ αναχώρησε για επίσκεψη στην Άγκυρα όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και άλλους Τούρκους αξιωματούχους μεταξύ αυτών και τον υπουργό Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ.

Στην ατζέντα της συνάντησης είναι η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας και ανταλλαγή απόψεων σε μια σειρά από επίκαιρα περιφερειακά θέματα, ενώ θα υπογράψουν και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δυο υπουργείων εξωτερικών στον τομέα των τεχνολογιών των πληροφοριών και των διπλωματικών αρχείων.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια