«Ζεσταίνονται» τα σενάρια πρόωρων εκλογών: Ποιες είναι οι επικρατέστερες ημερομηνίες


Οι καταιγιστικές πολιτικές εξελίξεις με την αναμενόμενη αποχώρηση Καμμένου από την συγκυβέρνηση, αναθέρμαναν τα σενάρια πρόωρων εκλογών.

Το κομματικό επιτελείο του Μαξίμου, το προηγούμενο διάστημα όπως γράφει η Χριστίνα Κοραή στο περιοδικό Crash του Δεκεμβρίου, είχε καταλήξει σε τρία εκλογικά σενάρια:

Σενάριο 1: Εκλογές 10 ή 17 Μαρτίου: Θα επαληθευτεί στην περίπτωση που το Μαξίμου θεωρήσει ότι του βγαίνουν οι παροχές που εξήγγειλε και θα προκηρύξει εκλογές όσο είναι ακόμα «ζεστό» το χρήμα στην τσέπη των φτωχότερων ανθρώπων.

Σενάριο 2ο: Τέσσερις κάλπες τον Μάιο του 2019: Πρόκειται για ένα σενάριο που θεωρεί πιθανότερο η Πειραιώς και

Σενάριο 3ο: Εκλογές 13 Οκτωβρίου. Με αυτό το σενάριο, όπως γράφει η Χριστίνα Κοραή στο εορταστικό Crash που κυκλοφορεί, είχε «απειλήσει» ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε μια από τις αντιπαραθέσεις τους στη Βουλή, λέγοντας μάλιστα ότι θα πάρει και τις επιπλέον ημέρες που του δίνει το Σύνταγμα. Διαβάστε περισσότερα στο Crash που κυκλοφορεί

Ο παράγοντας Καμμένος

Ωστόσο, οι ραγδαίες εξελίξεις που εστιάζονται κυρίως στην σφοδρή πολεμική στην οποία εξασκείται ο Πάνος Καμμένος τα τελευταία 24ωρα, μπορεί και να επισπεύσουν την ημερομηνία των εκλογών, από τον Οκτώβριο που επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο σενάρια τα οποία προκύπτουν από την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται αυτή την στιγμή σε εξέλιξη, καταλήγουν και τα δύο σε πρόωρες εκλογές.

Σύμφωνα με αυτά, ο Αλέξης Τσίπρας εφόσον ο Πάνος Καμμένος αποχωρήσει από την κυβέρνηση,  ζητά ψήφο εμπιστοσύνης και προκηρύσσει εκλογές για τις 26 Μαΐου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές και τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με το δεύτερο επικρατέστερο σενάριο, πρόωρες κάλπες στήνονται στις 17 Μαρτίου και για την περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ζητήσει τελικά ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια