Σίδερο και ατσάλι! Σκληρή η αυριανή μάχη Τσίπρα – Καμμένου – Με όρους πάει στη συνάντηση ο μικρός εταίρος


Αποφασισμένος για όλα θα πάει στην αυριανή συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος.

Οι πληροφορίες λένε πως ο υπουργός Άμυνας και οι συνεργάτες του, κλείνουν τις λεπτομέρειες για τη στάση που θα τηρήσει και τις απαιτήσεις που θα προβάλει από τον Αλέξη Τσίπρα κατά την αυριανή κρίσιμη συνάντησή τους.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ πιθανότατα θα ανακοινώσει και επισήμως στον πρωθυπουργό την αποχώρηση των στελεχών του κόμματός του από την κυβέρνηση, ενώ είναι έτοιμος να επιβάλει κομματική πειθαρχία στα στελέχη των ΑΝΕΛ αναφορικά με τις Πρέσπες και τη στήριξη στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, θα επιδιώξει μαζική έξοδο των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, γι΄αυτό και θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην κρατήσει στην θέση του κανέναν υπουργό των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά ούτε και να τον συμπεριλάβει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόσυρση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κατά τον σχεδιασμό του κ. Καμμένου και σύμφωνα με ένα σενάριο του τί θα επακολουθήσει, θα φέρει αναγκαστικό ανασχηματισμό, μετά τον οποίο ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Κομματική πειθαρχία στους ΑΝΕΛ

Σκληρός θα είναι και με τα στελέχη των ΑΝΕΛ επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία για την καταψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή αλλά και τη μη στήριξη της πρότασης μομφής που ενδεχομένως καταθέσει η Νέα Δημοκρατία.

Επιπλέον ο κ. Καμμένος θα ζητήσει από τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.

Εάν ωστόσο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποφασίσει τελικά να παραμείνει στην κυβέρνηση, κάνοντας άλλη μία θεαματική «κολοτούμπα», τότε, οι όποιες εξελίξεις θα λάβουν παράταση για μετά τη ψηφοφορία της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία θα κατατεθεί στην ελληνική Βουλή εντός Ιανουαρίου.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια