Ραγδαίες εξελίξεις: Ο Ζάεφ «υπογράφει» το διαζύγιο Τσίπρα – Καμμένου

Πότε αναμένεται η συνάντηση τους


Η υπερψήφιση των Συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια, επισπεύδει τις εξελίξεις στην Αθήνα.

Η εμπλοκή που σημειώθηκε νωρίτερα στη γειτονική χώρα, αποτέλεσε το «άλλοθι» για τον Πάνο Καμμένο να αναβάλει το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, από την στιγμή που ξεμπλόκαρε η διαδικασία στα Σκόπια, το προαναγγελθέν διαζύγιο των κυβερνητικών εταίρων στην Ελλάδα, δεν έχει άλλο λόγο καθυστέρησης.

Έτσι, σενάρια που διακινούνται τα τελευταία λεπτά, κάνουν λόγο για συνάντηση Καμμένου – Τσίπρα μέσα στο Σάββατο.

Όπως μετέδωσε το OPEN, είναι πολύ πιθανό ο πρωθυπουργός να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ αλλά αυτό δεν θα είναι το τελικό ραντεβού τους για να παρθούν οι όποιες αποφάσεις σχετικά με την πορεία της συγκυβέρνησης.

Αυτό, πάντως, που αναφέρουν οι πληροφορίες από το στρατόπεδο της ηγεσίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι ότι ο Πάνος Καμμένος είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στο διαζύγιο, το οποίο όμως δεν θα έχει χαρακτηριστικά σύγκρουσης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις από μερίδα συνεργατών του να απομακρύνει τον κ. Καμμένο «εδώ και τώρα», με το επιχείρημα ότι η συμπεριφορά του κυβερνητικού εταίρου δημιουργεί πλέον μόνιμο πρόβλημα. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στο OPEN δήλωσε πως σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος αποφασίσει να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, τότε θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, πριν από την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια