Με μία ψήφο σώθηκε ο Τσίπρας - Πήρε 151 «ΝΑΙ» – Γιουχαίσματα αλλά και χειροκροτήματα με το "ΝΑΙ" της Παπακώστα


Πέρασε η κυβέρνηση τη διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, με τους 6 «πρόθυμους» βουλευτές.

Πέντε βουλευτές των ΑΝΕΛ, Κουντουρά, Παπακώστα,Ζουράρις, Παπαχριστόπουλος, Κοκκαλης και Δανέλλης από το Ποτάμι, έδωσαν τον πολυπόθητο «Ναι» στον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας φιλί ζωής στην κυβέρνηση.

Μετά από διήμερη συζήτηση στη Βουλή, και από το σύνολο των 299 βουλευτών, η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές. Κατά ψήφισαν 148 βουλευτές.

Απουσίασε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης ο οποίος με επιστολή του δήλωσε ότι αν ήταν παρών θα ψήφιζε «όχι» ωστόσο η ψήφος του δεν προσμετρήθηκε.

Ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες στην Βουλή κατα την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης που ζήτησε η κυβέρνηση. Η κρίσιμη ψηφοφορία ξεκίνησε λίγο πριν τις 10.00.

Τις ομιλίες έκλεισε ο Αλέξης Τσίπρας ενώ θα προηγήθηκαν αυτές των πολιτικών αρχηγών των υπολοίπων κομμάτων.

Δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με σκληρούς χαρακτηρισμούς  εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι έδωσε συγχωροχάρτι στον καραμανλισμό για να κατηγορήσει για τα πάντα το ΠΑΣΟΚ.

Τσίπρας: «Πήρα το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις

«Με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών, προκάλεσα την ψήφο εμπιστοσύνης. Πήρα το ρίσκο, έχοντας πολιτική τόλμη να ζητήσω καθαρές λύσεις και από τον  μέχρι χθες κυβερνητικό μου εταίρο και από το σύνολο της Βουλής» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

«Η κρισιμότητα των στιγμών επιτάσσει καθαρές λύσεις», συνέχισε.

«Θα σας δώσουμε όσο χρόνο θέλετε για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ελάτε σε διάλογο για τη Συμφωνία να μας πείτε τα επιχειρηματά σας. Θέλετε στην τηλεόραση, θέλετε στον ΣΚΑΙ να σπάσουμε και το εμπάργκο, όπου θέλετε».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια