Χάρτης-σοκ του National Geographic: Η άνοδος της θάλασσας εξαφανίζει τις Κυκλάδες!

Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής: Ποιες πόλεις θα γίνουν νέες Ατλαντίδες


Ένα εφιαλτικό σενάριο για την Ελλάδα περιγράφει το National Geographic εξετάζοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Το επιστημονικό περιοδικό, χαρτογράφησε τις συνέπειες που θα έχει σε κάθε ήπειρο το ενδεχόμενο το επίπεδο της θάλασσας να ξεπεράσει τα 66 μέτρα σε ύψος.

Στον χάρτη που ακολουθεί, είναι εμφανές ότι λείπουν σχεδόν όλες οι Κυκλάδες που σύμφωνα με την έρευνα βρίσκονται στο επίκεντρο της κλιματικής αλλαγής και απειλούνται προς εξαφάνιση.

Επίσης, οι χώρες που βρίσκονται κοντά στον Βόρειο και Νότιο Πόλο απειλούνται με αφανισμό με την Αφρική να εμφανίζεται πιο τυχερή επειδή έχει αλλάξει η μορφολογία της.
Όσον αφορά στην Ευρώπη, πόλεις όπως το Άμστερνταμ, η Ρίγα, το Λονδίνο και η Βενετία θα «πνιγούν», το μεγαλύτερο μέρος της Δανίας θα εξαφανιστεί όπως και τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, τα οποία θα βυθιστούν κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Όσον αφορά στην Αμερική, οι αλλαγές στην ανατολική ακτή θα είναι θεαματικές, καθώς περιοχές όπως το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Νέα Ορλεάνη θα ζήσουν στιγμές που έχουμε δει στην ταινία «Μετά την επόμενη μέρα».



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια