Hero Arm: 3D printed βιονικό χέρι για ακρωτηριασμένα παιδιά


Το πρώτο 3D-printed τεχνητό χέρι με ιατρική πιστοποίηση το οποίο ενδείκνυται για χρήση και για παιδιά ανέπτυξε η βρετανική Open Bionics.

Όπως αναφέρει το BBC, το Hero Arm μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και από παιδιά εννιά χρονών. Το μοτέρ του ελέγχεται από μύες στο άκρο που έχει μείνει, επιτρέποντας στον χρήστη να κάνει μια σειρά από δουλειές που θα έκανε και με κανονικό χέρι. Το κόστος του είναι 5.000 λίρες και η Open Bionics ελπίζει πως το χέρι θα καταστεί διαθέσιμο και μέσω του NHS (του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας).

Πέρα από τα κυκλώματά του, το υπόλοιπο χέρι έχει κατασκευαστεί μέσω 3D εκτύπωσης. Όπως είπε στο BBC η Σάμι Πέιν, συνιδρύτρια της Open Bionics, πολλά παιδιά που αντιμετώπιζαν τέτοια προβλήματα είχαν πει ότι ντρέπονταν να πηγαίνουν στο σχολείο με τα προσθετικά μέλη που είχαν στο παρελθόν, επειδή δέχονταν bullying. «Ωστόσο, με το Hero Arm είναι σαν να ένα gadget το οποίο μπορούν να επιδεικνύουν, να πειραματίζονται μαζί του και να παίζουν με αυτό».

«Αλλάζει τα πάντα. Μπορείς να πιεις με αυτό, μπορείς να κάνεις κάθε είδους πράγμα με αυτό. Το είχα περάσει όλο αυτό με τους φίλους μου και ξαφνικά όλοι μαζεύονται. Κανείς δεν θέλει να το φάει στο πρόσωπό του!» λέει η Ράιμι, που είχε σχετικό πρόβλημα στον δεξί αγκώνα εκ γενετής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια