Αυτά είναι τα θανατηφόρα ελικόπτερα του Πούτιν! | Εικόνες - Βίντεο


Τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ρωσίας προχωρούν με βάση το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει το Υπουργείο Άμυνας και συνεχώς εκπλήσσει τους αναλυτές αλλά και την διεθνή αγορά με τα τελικά αποτέλεσματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, το επιθετικό ελικόπτερο της Ρωσίας, Mil Mi-28NE “Night Hunter” έχει τραβήξει τα βλέμματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό με τους ξένους αγοραστές να το “βλέπουν με καλό μάτι”. Ποιά είναι όμως τα τεχνικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά του και ποια είναι η τρομερή αναβάθμιση που το καθιστά το “καλύτερο επιθετικό ελικόπτερο στον κόσμο, στην κατηγορία του”.

Ο «Κυνηγός της Νύχτας» οπλίζεται με νέα αντιαρματικά βλήματα Khrizantema και το σύστημα καθοδήγησης δύο καναλιών. Αυτοί οι πύραυλοι θα επιτρέψουν να αυξηθεί η εμβέλεια του βλήματος στο 10 χλμ. Το ελικόπτερο είναι επίσης εξοπλισμένο με εκσυγχρονισμένα βλήματα με καθοδηγητή λέιζερ Ataka και διαθέτει δυνατότητα να χρησιμοποιήσει βόμβες με βάρος έως και 500 κιλά, δήλωσε ο κατασκευαστής.

Επίσης, το νέο Mi-28NE έχει τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσει με τα μη επανδρωμένα οχήματα και να τα ελέγξει εξ αποστάσεως, για το οποίο το ελικόπτερο είναι εξοπλισμένο με ειδικά συστήματα επικοινωνιών», ανέφερε το γραφείο τύπου της εταιρείας.



Ο κινητήρας και τα πτερύγια του ελικοπτέρου έχουν επίσης εκσυγχρονιστεί για να βελτιώσουν τις επιδόσεις του ελικοπτέρου σε ορεινό έδαφος και σε ζεστό κλίμα. Η αναβάθμιση έχει αυξήσει την ταχύτητα πλεύσης του ελικοπτέρου και έχει επεκτείνει τις ικανότητές του για την εκτέλεση ελιγμών.

«Το ελικόπτερο έχει εξοπλιστεί με νέο οπλισμό που θα αυξήσει τη δύναμη πυρός του, και η επέκταση των ικανοτήτων και των ρόλων του θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση στην παγκόσμια αγορά», δήλωσε ο Aviation Cluster, Βιομηχανικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας hi-tech Rostec.







* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια