Εντυπωσιακό φαινόμενο στο Ναύπλιο με την θάλασσα να "βράζει" | Βίντεο


Ένα παράξενο και εντυπωσιακό φαινόμενο είδαν οι κάτοικοι στο Ναύπλιο βλέποντας μια ψευδαίσθηση που δημιουργούσε την εντύπωση σε όποιον το έβλεπε ότι η θάλασσα «βράζει».

Μετά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας που σημειώθηκε και στην περιοχή της Αργολίδας το βράδυ της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης 12 Δεκεμβρίου οι κάτοικοι της πόλης αντίκρισαν μια αλλιώτικη εικόνα.

Σύμφωνα με τις argolikeseidhseis.gr η εικόνα που δημιουργήθηκε στον Αργολικό κόλπο νωρίς το πρωί της Τετάρτης με τα χιονισμένα γύρω βουνά ήταν εντυπωσιακή καθώς η θάλασσα άχνιζε, δημιουργώντας την εντύπωση πως «βράζει».



Η μεγάλη διαφορά της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της θάλασσας δημιούργησε το φαινόμενο sea smoke που έδιναν την αίσθηση του βρασμού του νερού καθώς οι υδρατμοί ψύχονται και παραμένουν στην επιφάνεια του νερού για περισσότερη ώρα.

Η ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας που δημιουργεί το φαινόμενο αυτό έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν και πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός πως τα νερά στην περιοχή του Ναυπλίου να είναι πιο ζεστά και το φαινόμενο με τους «ατμούς» πιο έντονο.

Το φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στις βόρειες θάλασσες και την Αρκτική.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια