Νόμος, παράδειγμα προς αποφυγή...


Ο νόμος Κατρούγκαλου θα μείνει στην Ιστορία. Στο μέλλον θα διδάσκεται ως παράδειγμα προς αποφυγήν για κάθε κυβέρνηση. Στήθηκε στο πόδι, υπό το βάρος των απαιτήσεων των δανειστών και προκάλεσε ένα τσουνάμι αδικιών και λαθών. Ήδη οι ασφαλισμένοι πληρώνουν εδώ και χρόνια τις συνέπειές του και είναι βέβαιο ότι και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες προς επίλυση. Το κράτος θα τρέχει να διορθώσει τους παράνομους υπολογισμούς και τις λανθασμένες κρατήσεις, να πληρώνει αναδρομικά, να εφαρμόζει τις δικαστικές αποφάσεις που μετά βεβαιότητας θα προκύψουν και να στηρίζει με άλλους τρόπους το Ασφαλιστικό, προκειμένου να μην καταρρεύσει.

Αυτός ο κατάπτυστος νόμος αποτελεί την επιτομή της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Όλα στο πόδι, όλα χωρίς μελέτη και υπολογισμό των συνεπειών. Προκειμένου να κλείσουν οι προηγούμενες πιεστικές αξιολογήσεις (αυτές για τις οποίες η κυβέρνηση έτρεχε πάντα την τελευταία στιγμή), έφτιαξαν ένα τσαπατσούλικο νομοθέτημα και χωρίς καμία πρόνοια έκοψαν και έραψαν, προκειμένου να βγουν τα νούμερα. Κατάφεραν να πείσουν τους δανειστές ότι φέρνουν μια μεταρρύθμιση και έκρυψαν κάτω από το χαλί τις αδικίες που προκλήθηκαν και τα προβλήματα.

Αποτέλεσμα ήταν άμεσα να προκύψει μπάχαλο. Οι υπηρεσίες σήκωσαν τα χέρια ψηλά και έλαβαν ρυθμιστικές αποφάσεις στο πόδι, οι συνταξιούχοι υπέστησαν σοβαρές απώλειες εισοδημάτων χωρίς να μπορούν να καταλάβουν τι είναι νόμιμο και τι όχι, και κάπως έτσι άνοιξε ο ασκός του Αιόλου.

Φτάσαμε στην αμφισβήτηση του νόμου, την αίτηση ακύρωσής του και τις αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν τους συνταξιούχους για επιμέρους διεκδικήσεις.

Ετσι πολιτεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν το ψαλίδι οι υπουργοί του και έκοβαν χωρίς να τους νοιάζει αν είναι νόμιμο ή όχι αυτό που κάνουν. Εξάλλου, τον λογαριασμό θα πληρώσει η επόμενη κυβέρνηση... Μέχρι να βγουν οι δικαστικές αποφάσεις, ποιος ζει, ποιος πεθαίνει...

Οι συνταξιούχοι, όμως, υπέστησαν μια νέα μείωση των αποδοχών τους και η οργή τους ασφαλώς θα εκφραστεί, όταν έρθει η ώρα, στην κάλπη. Οπως συνέβη και με τις προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων, που νομοθέτησαν ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και το πλήρωσαν ακριβά. Ομως, εκείνοι κρίθηκαν στις εκλογές και έχασαν την εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που επιμένει να ρίχνει το μπαλάκι στους άλλους και να υποστηρίζει ότι έκανε λιγότερες μειώσεις σε σχέση με το παρελθόν, ξεχνάει ότι όλα αυτά τα έκρινε ήδη ο λαός. Τιμώρησε τους υπευθύνους και πολλούς τους έστειλε σπίτι τους. Η ώρα της κρίσης για τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε ακόμα, αλλά κοντεύει... Στις εκλογές, που όλο και πλησιάζουν, θα σταλεί το μήνυμα!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια