Νίκη τετράδας ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 88-81 της Αναντολού Εφές

Με ηγέτη τον Τουπάν (19π.) και άμυνα για σεμινάριο στην 4η περίοδο


Τεράστια νίκη επί της Αναντολού Εφές πέτυχε ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ με 88-81 και μπήκε για τα καλά και πάλι στο παιχνίδι της εισόδου στην πρώτη τετράδα της regular season της Euroleague.

Η 7η νίκη των Πειραιωτών ήρθε μέσα από την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στην 4η περίοδο (δέχτηκε μόλις 13 πόντους έναντι 34 στην 2η  και 22 στην τρίτη), τα επιθετικά ριμπάουντ (16 συνολικά) σε κρίσιμα σημεία και την επιθετική συνεισφορά του Αξέλ Τουπάν που τελείωσε το ματς με 19 πόντους (3 τρ.). Το ρεκόρ της ελληνικής ομάδας ανέβηκε στο 7-5 και της Εφές έπεσε στο 8-4.

Ο Ολυμπιακός έκανε εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου ξέφυγε ακόμη και με 15 πόντους (23-8), αλλά σιγά-σιγά η Αναντολού βρήκε τα πατήματά της στο παρκέ.

Οι Τούρκοι βρήκαν πολλές λύσεις από τους Μίσιτς και Λάρκιν στη δεύτερη περίοδο και κατάφεραν με καλάθι του τελευταίου στην εκπνοή του ημιχρόνου να μειώσουν σε 48-46.

Το επι μέρους σκορ για την ομάδα του Αταμάν στο διάστημα αυτό ήταν 34-23 κι αν δεν ήταν ο Τουπάν να πετύχει καθοριστικά καλάθια (9 πόντους με 2 τρίποντα), τότε οι Τούρκοι θα είχαν περάσει σίγουρα μπροστά στο σκορ.

Με... κεκτημένη ταχύτητα από την πολύ καλή εμφάνιση του β΄ 10λεπτου, η Εφές «πάτησε γκάζι» στην τρίτη περίοδο και με μεγάλα σουτ του Μίσιτς κατάφερε να προηγηθεί ακόμη και με +6 (65-59), αλλά οι «ερυθρόλευκοι» με δύο σερί τρίποντα από τους Τουπάν και Παπανικολάου ισοφάρισαν και με νέο τρίποντο του Μίσιτς το 10λεπτο βρήκε τους Τούρκους στο +3 (68-65).

Στο τελευταίο 10λεπτο, ο Τουπάν πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό και με μεγάλα καλάθια οδήγησε τους Πειραιώτες στη μεγάλη νίκη.

Αξίζει να επισημανθεί ότι στα τελευταία περίπου 4 λεπτά ο Μπλατ έβγαλε από το ματς τον Βασίλη Σπανούλη (μπήκε για μερικά δευτερόλεπτα στο τέλος) κι έβαλε τον Στρέλνιεκς, ο οποίος οργάνωσε άψογα το παιχνίδι της ομάδας του, ενώ ευστόχησε σε δύο καθοριστικές βολές στα 18 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια