Μόνος αήττητος στην Α1 ο Παναθηναϊκός - Δύσκολη νίκη επί του Περιστερίου με 80-75


Ο Παναθηναϊκός είναι από σήμερα (10/12) η μοναδική αήττητη ομάδα στην Α1 μπάσκετ.

Παίζοντας καλά μόνο για ένα 10λεπτο (τρίτο) οι «πράσινοι» επικράτησαν δύσκολα με 80-75 επί του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ, στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Οι πολλές απουσίες που είχε το «τριφύλλι» (Παπαπέτρου, Λοτζέσκι, Αντετοκούνμπο) φάνηκαν πάρα πολύ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, παρ΄ όλα αυτά η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ κατάφερε να κάνει το 8Χ8 και να υποχρεώσει το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη στην πρώτη εφετινή του ήττα.

Οι φιλοξενούμενοι, πάντως, δικαιολόγησαν απόλυτα την εξαιρετική τους πορεία. Στο πρώτο μέρος ήταν άκρως ανταγωνιστικοί και μετά το κακό τους πρώτο πεντάλεπτο (ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 14-3 και 15-5), κατάφεραν να «ροκανίσουν» τη διαφορά, πέρασαν και μπροστά με +2, αλλά στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 43-39.

Στο τρίτο 10λεπτο οι Καλάθης και Παππάς «πήραν από το χέρι» τους «πράσινους» και με ένα σερί 19-0 οι γηπεδούχοι ξέφυγαν με 69-50, δείχνοντας ότι θα έφταναν άνετα στη νίκη.

Το Περιστέρι, όμως, δεν το έβαλε κάτω και περίπου 1 λεπτό πριν το φινάλε έφερε το ματς σε απόσταση ικανή για την ανατροπή (-5), αλλά τελικά οι «πράσινοι» με τον Λάνγκφορντ να πετυχαίνει ένα μεγάλο τρίποντο και να ευστοχεί σε βολές έφτασαν στη μεγάλη νίκη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια