Euroleague: Ολυμπιακός - Φενέρμπαχτσε 72-73 - Τον "σκότωσε" ο Σλούκας


Ο Κώστας Σλούκας έκανε εκπληκτική εμφάνιση στο ΣΕΦ και με έξι σερί πόντους έριξε τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο (73-72). Είχαν τις ευκαιρίες τους στο φινάλε οι Πειραιώτες, όμως Γουίλιαμς-Γκος και Μιλουτίνοβ βρήκαν σίδερο.

Το ντεφορμάρισμα του Ολυμπιακού συνεχίζεται. Μετά τις ήττες από την Αρμάνι Μιλάνο, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον Παναθηναϊκό, οι Πειραιώτες λύγισαν στο ΣΕΦ και από τη Φενέρμπαχτσε που πήρε την έκτη φετινή της νίκη σε επτά αγώνες (73-72) και έριξε τους ερυθρόλευκους στο 3-4 στη EuroLeague 2018/19.

Λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με τους πράσινους στο ΟΑΚΑ για την έκτη αγωνιστική της Basket League και εν όψει της δεύτερης "διαβολοβδομάδας" που έχει αγώνες με τη Μπάγερν στο Μόναχο και τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Φάληρο, ο Ντέιβιντ Μπλατ είδε τους παίκτες του να έχουν καλά διαστήματα, όχι όμως και καθαρό μυαλό στο φινάλε. Εκεί που ο Κώστας Σλούκας πέτυχε πρώτα 3/3 βολές και στη συνέχεια τρίποντο από την κορυφή για το 69-73 στο 39' που τελικά δεν ανατράπηκε ποτέ.

Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Κώστας Παπανικολάου και Γιώργος Πρίντεζης ήταν οι τρεις που ξεχώρισαν, την ώρα που η τριάδα των Σλούκα - Μαχμούτογλου - Κάλινιτς έκανε τρομερή δουλειά για να καλύψει την απουσία του Γιαν Βέσελι που έμεινε στην Κωνσταντινούπολη για τη γέννηση του παιδιού του. Μοιραίοι στο φινάλε ο Γουίλιαμς-Γκος κι ο Μιλουτίνοβ που δεν κατάφεραν να δώσουν τη νίκη στην ομάδα τους.

Ο MVP

Πρώτα χειροκροτήθηκε, στη συνέχεια αποδοκιμάστηκε και υβρίστικε, στο φινάλε έφυγε νικητής από ένα γήπεδο που γνωρίζει όσο κανένα άλλο. Ο Κώστας Σλούκας ήταν απολαυστικός απέναντι στον Ολυμπιακό, έβαλε έξι σερί πόντους για να μετατρέψει το 69-67 στο 69-73 στο 39' και τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους από 5/10 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 7/7 βολές, ενώ γέμισε τη στατιστική του με 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 33:51. Ηγέτης, με όλη τη σημασία της λέξης.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Τα 13/18 δίποντα που είχαν μαζί οι δύο ομάδες στην πρώτη περίοδο, έδειχναν πόσο προσεκτικά αντιμετώπιζαν οι δύο προπονητές το τέμπο του αγώνα. Ο Ολυμπιακός είχε μόλις επτά ριμπάουντ στο ημίχρονο, με τη Φενέρμπαχτσε στα 14. Οι Πειραιώτες τελείωσαν τον αγώνα με 7/21 τρίποντα και παρά το γεγονός ότι έκαναν μόλις οκτώ λάθη, δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Γουίλιαμς-Γκος, Σπανούλη, Τίμα, Πρίντεζη και Μιλουτίνοβ στο αρχικό του σχήμα, ο Ολυμπιακός είδε τον Σλούκα στο παρκέ και τους Μέλι - Ντουβερίογλου στη ρακέτα της Φενέρ. Οι Τούρκοι ήταν τρομερά αποτελεσματικοί για το 10-18 στο 7' (6/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), το δίδυμο των Σλούκα - Κάλινιτς έκανε καταπληκτική δουλειά στην επίθεση, ενώ την ίδια ώρα ο Μιλουτίνοβ δεν έπαιρνε μπάλες και οι Πειραιώτες δεν έβρισκαν εύστοχο μακρινό σουτ.

Ο Μπλατ έπαιξε με δίδυμο ψηλών τους ΛεΝτέι - Μπόγρη που έκαναν καλή δουλειά, ο Αμερικανός έβαλε μάλιστα και τρίποντο για το 24-23 στο 11', πριν οι Πειραιώτες χτίσουν ένα μικρό προβάδισμα οκτώ πόντων για το 35-27. Ο Σπανούλης άρχισε να πατά καλύτερα, όμως σε εκείνο το σημείο που όλα έδειχναν να λειτουργούν καλά για τον Ολυμπιακό, οι Τούρκοι απάντησαν με ένα φοβερό σερί 0-12 με τους Μαχμούτογλου - Σλούκα να κάνουν ό,τι θέλουν στο παρκέ του ΣΕΦ. Το 39-39 του ημιχρόνου δεν προκάλεσε έκπληξη, σίγουρα όμως τέτοια ένιωσαν όσοι είδαν πως οι παίκτες του Μπλατ είχαν μόλις επτά ριμπάουντ στα 20 πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Με τον κόσμο να "ανεβαίνει" στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, το ματς έγινε ακόμη πιο σκληρό. Το σκορ ήταν 4-2 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, σώματα έπεφταν σε κάθε σημείο του παρκέ, ο Παπανικολάου έδωσε όμως αυτή την έξτρα ώθηση που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός. Πέτυχε τέσσερις πόντους για το 45-41, έβαλε 2/3 βολές για το 47-43, πριν ο Πρίντεζης πάρει στο 26' το τρίτο φάουλ του Σλούκα, ο Μπόγρης βάλει φωτιά στο ΣΕΦ κι ο Στρέλνιεκς πετύχει το πρώτο του καλάθι για το 49-45. Ακόμη κι έτσι, οι ερυθρόλευκοι δεν ξέφυγαν στο σκορ με αποτέλεσμα Σλούκας και Ντατόμε να ισοφαρίσουν (55-55) στο 31' για να καλέσει ο Μπλατ επειγόντως timeout.

Ένα τρίποντο του Παπανικολάου από την αριστερή γωνία και ένα φοβερό κάρφωμα του Μιλουτίνοβ κράτησαν τον Ολυμπιακό όρθιο (60-60 στο 34') σε ένα πραγματικά πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, όμως το τρίποντο του Μαχμούτογλου στο 37' για το 62-65 έμοιαζε με μαχαιριά στην καρδιά των γηπεδούχων. Ο Γουίλιαμς-Γκος έδωσε τρομερή απάντηση για το 67-67 από την κορυφή, πριν σερβίρει στον Μιλουτίνοβ για το 69-67 στο 38' και δώσει χαρακτήρα θρίλερ στην αναμέτρηση. Ο Σλούκας με τρεις βολές έβαλε ξανά μπροστά τους Τούρκους, πριν πετύχει και τρίποντο από την κορυφή για το 69-73 στα 67" πριν το φινάλε.

Ο Παπανικολάου απάντησε με τρίποντο από τη δεξιά γωνία για το 72-73, ο Κάλινιτς βρήκε σίδερο και ο Ολυμπιακός είχε την τελευταία επίθεση. Έχασε για λίγο τη μπάλα, κράτησε όμως την κατοχή με 7.2" στο χρονόμετρο. Ο Γουίλιαμς-Γκος πήρε τη μπάλα, εκτέλεσε από τα πέντε μέτρα για να βρει σίδερο, ο Μιλουτίνοβ δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στο καλάθι και η Φενέρμπαχτσε επιβίωσε...

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 9000 θεατές βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η EuroLeague. Έμοιαζαν πάντως λίγοι περισσότεροι.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρίζικ, Ρότσα, Περούγκα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: στη δεύτερη διαβολοβδομάδα της σεζόν, ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Τρίτη εκτός έδρας τη Μπάγερν Μονάχου και την Πέμπτη εντός έδρας τη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Φενέρμπαχτσε, από την άλλη, θα παίξει την Τρίτη εντός έδρας με τη Νταρουσάφακα και την Πέμπτη εκτός έδρας τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Φωτογραφία: Εurokinissi

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια