«Σκανάρουν» τον οργανισμό από μια τρίχα

Μια νέα γενετική εξέταση που γίνεται με τη χρήση υπερυπολογιστών παρουσιάζεται σε φόρουμ Υγείας


Από τη Ρίτα Μελά

Μπορεί να «σκαναριστεί» ο ανθρώπινος οργανισμός μέσα από μια τρίχα; Μπορεί, λένε οι επιστήμονες, που έχουν αποδείξει ότι αρκούν λίγες τρίχες για να αποκαλύψουν πολύτιμα στοιχεία για την υγεία μας. Αυτό έχει επιτευχθεί μετά τη χαρτογράφηση περισσοτέρων από 800 βασικών δεικτών ευεξίας, τοξινών, ιχνοστοιχείων, βιταμινών κ.λπ. Τα μαλλιά μας, λοιπόν, είναι ένας καταπληκτικός, σχεδόν άφθαρτος βιοδείκτης, ο οποίος μεταφέρει πολλές προσωπικές πληροφορίες σε ένα κβαντικό επιγενετικό επίπεδο. 

Τα εντυπωσιακά αυτά στοιχεία θα αναφέρει η καρδιολόγος, διευθύντρια στη Nanomed Lifestyle Clinic, υπεύθυνη Νανοϊατρικής στο Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας ΑΠΘ δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, στο πλαίσιο του 4ου Φόρουμ Υγείας που θα διεξαχθεί στις 24 και τις 25 Νοεμβρίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. 

Η δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη θα μιλήσει με θέμα «Νανοϊατρική και Καινοτόμες Διαγνωστικές Τεχνικές για πρόληψη και θεραπεία χρόνιων ασθενειών».

«Στην ουσία πρόκειται για ένα είδος “σκαναρίσματος” του ανθρώπινου οργανισμού, χάρη στην επιγενετική, με στόχο να γίνουν μετρήσεις όσον αφορά την επίδραση που έχουν οι περιβαλλοντικοί παράγοντες στο DNA μας» σημειώνει η κυρία Καραγκιοζάκη και εξηγεί: «Τα στοιχεία που συλλέγονται από την τρίχα, που είναι ένας ζωντανός οργανισμός, στέλνονται σε κέντρο στη Γερμανία και με τη χρήση υπερυπολογιστών, οι οποίοι έχουν χαρτογραφήσει 800 δείκτες ευεξίας και υγείας, συγκρίνονται με το ιδανικό». 

Τα συμπεράσματα αφορούν τον συγκεκριμένο ασθενή, ο οποίος μπορεί να είναι, για παράδειγμα, περισσότερο ευαίσθητος σε μια μορφή ακτινοβολίας από ό,τι σε μια άλλη, όπως, λόγου χάρη, στην ακτινοβολία κινητού σε σχέση με την ακτινοβολία της τηλεόρασης. 
Η εξέταση είναι προληπτική και μετά τις μετρήσεις που γίνονται (π.χ. σε τοξίνες, ιχνοστοιχεία, βιταμίνες) προτείνεται εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας 90 ημερών, το οποίο ακολουθεί ο ασθενής.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια