Ο Αρχιεπίσκοπος Σαούλ


Γράφει η δημοσιογράφος Λέττα Καλαμαρά

Τυφλωμένος από το χρήμα και τις business o Αρχιεπίσκοπος ψάχνει το χαμένο φως του στο σκοτάδι του Αλέξη. Υποχείριό του συμβάλλει στο σχέδιο του ξεριζωμού της πίστης από το ελληνικό Κράτος και του Σταυρού από τη σημαία του. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είσαι πολύ διαβρωμένος για να μην κατανοείς το τέλος αυτής της ανίερης συμμαχίας. Σε ένα Κράτος με αποδεδειγμένα θρησκευτική ουδετερότητα τι νόημα έχει ο Σταυρός του στα σύμβολα θα διερωτηθούν οι απόγονοι γενίτσαροι σύντομα και θα τον ξεριζώσουν όπως ακριβώς ξερίζωσαν την ελληνική Μακεδονία.

Φυσικά και δεν θέλουμε την Ελλάδα στα πρότυπα του Ιράν, ένα θεοκρατικό καθεστώς όπου οι κοσμικοί αντιπρόσωποι του Θεού θα ορίζουν την καθημερινότητά μας. Φυσικά και είμαστε εναντίον του ιερατείου που παίζει παντός είδους οικονομικά, κοινωνικά ή πολιτικά παιχνίδια κρυφά και φανερά. Κανείς όμως δεν θέλει και ένα ερμαφρόδιτο Κράτος όπου η αθεϊα θα είναι ο κορμός, όπως επιδιώκουν οι αντίπαλοι της Ελλάδας. Η Ορθοδοξία για αιώνες αποτέλεσε ένα κύριο συστατικό των Ελλήνων και η πίστη στους Θεούς χιλιάδες χρόνια. Ελληνικό Κράτος χωρίς Θεό δεν μπορεί να υπάρξει και είναι στην ευθύνη του Κράτους και του Πρωθυπουργού της, του αντιπροσώπου του λαού, να ορίζει πόσους κληρικούς χρειάζεται αυτό το Κράτος και με ποιες αμοιβές.

Η Εκλησία οφείλει να εγκαταλείψει επιτέλους την πολιτική της ως ένα άλλος «μαύρος ιππότης», κοιτάζοντας στενά τις υλιστικές της ανταμοιβές. Διέπραξε σωρεία ποινικών και ηθικών εγκλημάτων που συνέβαλαν στην κατάντια  και την υποθήκευση της χώρας μας. Η Αλληλεγγύη της σε κοινούς εγκλγηματίες που το παρακράτος μας λάνσαρε μεταπολιτευτικά συνεχώς ήταν παρομοιώδης. Ένα εργαλείο ήταν και αυτή στα χέρια των σκοτεινών διαμελιστών της Ελλάδας κάτω από δοσίλογους ηγέτες προφανώς.

Ο Αρχιεπίσκος Ιερώνυμος εζυγίσθη με δική του βούληση κοσμικά και εβρέθη ελλιποβαρής οικτρά. Ας αφήσει τις  business στους όρμους της Βουλιαγμένης, με τα ιερά μνημεία των πεσόντων. Ας αφήσει τη θέση του σε κάποιον που θεωρεί ότι  ο Θεός και η Εκκλησία είναι και οφείλει να είναι μέσα στον κορμό του Κράτους της Ελλάδας. Σε κάποιον που μπορεί να να αγωνιστεί ενάντια στη βρώμικη νέα παγκόσμια τάξη που έχει βάλει στόχο τη διάλυση της Ελλάδας και ό,τι κρατάει συνεκτική την κονωνία της μέσα σε αξίες, ήθη και έθιμα. Ας αφήσει τις συνδιαλλαγές με τον κ.Αλέξη Τσίπρα και ας τον αφήσει να τον απολύσει από το ποίμνιο του. Ας βρει το Θεό του και πάλι επιτέλους μήπως τον ακολουθήσει και ο δύσμοιρος λαός μας.

Ας επικεντρωθεί η Εκκλησία σε αυτά που ορίζουν ένα Έθνος και το διαφοροποιούν από ένα Κράτος που τόσο πολύ θέλει ο άθεος κ.Τσίπρας να μας αφαιρέσει. 10.000 κληρικοί μέσα σε 10.000.000 δεν είναι πολλοί. Όπως υπάρχει ο γιατρός, ο δάσκαλος, ο αστυνομικός, ο στρατιώτης, οφείλει να υπάρχει και ο κληρικός. Το θέμα λοιπόν δεν είναι τα χρήματα και το κόστος αμοιβής των κληρικών στο σχέδιο Τσίπρα που συμφώνησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Το θέμα είναι η αποπομπή των αντιπροσώπων της πίστης από τον ιστό της Ελλάδας. Να τους κρατήσει στην αγκαλιά του και ας αποφασίσει αυτό πόσο θα τους αμείβει ανάλογα την αξία τους και την προσφορά τους στην πατρίδα μας ανά τους αιώνες...


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια