Σκηνικό έντασης από την Άγκυρα: Δεσμεύει περιοχές στο κέντρο του Αιγαίου – Άσκηση με πραγματικά πυρά στην «καρδιά» της ελληνικής θάλασσας


Η Τουρκία στήνει νέο σκηνικό έντασης, με νέα NAVTEX για άσκηση με πραγματικά πυρά μέσα στην «καρδιά” του Αιγαίου.

Με NAVTEX η Τουρκία δεσμεύει για τις 20 Νοεμβρίου περιοχή στην καρδιά του Αιγαίου για άσκηση με πυρά. Η άσκηση είναι προγραμματισμένη από τις 16:00 έως τις 17:00 το απόγευμα.

Ωστόσο αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η περιοχή, η οποία δεσμεύεται βάσει της τουρκικής NAVTEX βρίσκεται στην καρδιά του Αιγαίου Πελάγους και συγκεκριμένα μεταξύ της νήσου Σκύρου, του Αγίου Ευστρατίου και της Λέσβου.

Την στιγμή που ξεκίνησε η γεώτρηση της ExxonMobil στη «Δελφύνη» και ενώ μπήκε στη Μεσόγειο το USS Harry Truman και πιθανώς κατευθύνεται προς Κυπριακή ΑΟΖ, οι Τούρκοι, καθώς δεν τους παίρνει να προκαλέσουν στην περιοχή της Μεσογείου, στήνουν εκ νέου σκηνικό έντασης στο Αιγαίο.

Iστορικές για την Κύπρο και την A. Μεσόγειο. Μετά από μία βδομάδα προετοιμασιών το γεωτρύπανο της εταιρείας Exxon Mobil, “Stena Icemax”έπιασε δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Ενέργειας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους ιθύνοντες της αμερικανικής εταιρείας και αναμένεται γύρω στο μεσημέρι να εκδοθεί σχετική ανακοίνωση για την έναρξη της γεώτρησης.

Έρχονται εξελίξεις σε Αιγαίο- Κύπρο με την Τουρκία να ετοιμάζει Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας. Στο τραπέζι ελληνοτουρκικά & Κυπριακή ΑΟΖ.

Βρισκόμαστε στο παρά πέντε πιθανών επικινδύνων εξελίξεων σε Αιγαίο και Κύπρο, καθώς τις επόμενες ημέρες θα έχουμε της έκτακτη σύγκλιση του Τουρκικού Εθνικού συμβουλίου.

Εκεί θα παρθούν κρίσιμες αποφάσεις, οι οποίες θα αλλάξουν όλα τα δεδομένα στα ελληνοτουρκικά, ενώ οι Τούρκοι στρατηγοί και ναύαρχοι αναμένουν σαφείς οδηγίες για το επόμενο διάστημα.

Εφόσον λοιπόν αμερικανικοί κολοσσοί όπως η EXXONMOBIL ξεκίνησαν να «τρυπάνε» στην κυπριακή ΑΟΖ και η κάτω πλευρά της Κρήτης έχει κατοχυρωθεί σε κοινοπραξία ελληνο-αμερικανικών εταιρειών, όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια