Έκλεισε στόματα ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, 76-70 την Μπαρτσελόνα

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέτυχε μια άκρως σημαντική νίκη (76-70) επί της Μπαρτσελόνα


Οι «πράσινοι» σε ένα πολύ καθοριστικό παιχνίδι έπαιξαν στη μεγαλύτερη διάρκεια του αποτελεσματικό μπάσκετ και γενικά έκαναν ό,τι ήταν απαραίτητο για να νικήσουν μια από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Euroleague. Οι «μπλαουγκράνα» μετρούσαν πέντε συνεχόμενες νίκες πριν επισκεφθούν το ΟΑΚΑ αλλά οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ φρόντισαν να τους βάλουν... φρένο και παράλληλα να κλείσουν τα στόματα όσων περίμεναν την ήττα για να... κράξουν! Το «τριφύλλι» κατάφερε να επικρατήσει στη «μάχη» των ριμπάουντ, τομέα όπου η Μπάρτσα είναι η καλύτερη ομάδα στη διοργάνωση, ενώ στο φινάλε οι παίκτες του έβαλαν τις βολές που έπρεπε... Σε έναν τομέα που «πονάει» ο Παναθηναϊκός φρόντισε σε ένα τόσο κρίσιμο ματς να μην το... δείξει, έχοντας 19/25 βολές, με πολλές να είναι στα κρίσιμα τελευταία λεπτά.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Μήτογλου έκανε εξαιρετική δουλειά στο ξεκίνημα κι έβγαλε εκτός ρυθμού τον Σίνγκλετον, ενώ το... second unit βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να «τρέξει» σερί 8-0 και να προηγηθεί με 21-10 (12'). Οι παίκτες του Πασκουάλ έκαναν τρομερή δουλειά στα ριμπάουντ, τομέα όπου οι «μπλαουγκράνα» είναι η κορυφαία ομάδα της Euroleague, αλλά δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις δεύτερες επιθέσεις που είχαν.

Εκεί που αντιμετώπισαν προβλήματα οι «πράσινοι» ήταν κοντά στο καλάθι, η Μπάρτσα πέρασε πολλές φορές την μπάλα στο low post, με αποτέλεσμα να κερδίσει αρκετά φάουλ και... πόντους από τη γραμμή των βολών. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε λύσεις με τον Τόμας, ο οποίος ήταν πολύ καλός αλλά ο χαμηλός ρυθμός που προσπάθησαν να «επιβάλουν» στο ματς οι Καταλανοί είχε ως αποτέλεσμα να «κολλήσει» στην επίθεση. Βέβαια, το «τριφύλλι» πήγε στα αποδυτήρια, έχοντας διαφορά 9 πόντων, εκμεταλλευόμενο την αστοχία των παικτών του Πέσιτς, οι οποίοι δεν σκόραραν πίσω από τα 6μ75 στο πρώτο μέρος (0/5) κι είχαν 9/21 δίποντα!

Το “μηδέν” στα τρίποντα άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, όπου ο Κούριτς βρήκε ρυθμό και παράλληλα... έκοψε εκείνον του Παναθηναϊκού, ο οποίος είχε μπει κεφάτος. Ο γκαρντ της Μπαρτσα πέτυχε 3/3 τρίποντα κι οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 42-42 (25'). Οι «πράσινοι» απάντησαν με σερί 9-0 (51-42 στο 28') και πήγαν προηγούμενοι στο τελευταίο δεκάλεπτο, εκεί που μίλησε η ψυχή του Μήτογλου! Ο νεαρός φόργουορντ πέτυχε 7 μαζεμένους πόντους και συνέβαλε τα μέγιστα, ώστε ο Παναθηναϊκός να ξεφύγει με 67-54 (34'), με το ματς να οδηγείται στη συνέχεια στη... ρουλέτα των βολών. Εκεί οι παίκτες του Πασκουάλ πέτυχαν τους πόντους που έπρεπε, διατηρώντας μια διαφορά ασφαλείας μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 13-10, 34-25, 55-50, 76-70


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια