Με «επίδειξη» (5-1) στη Ντουντελάνζ πάει στο ντέρμπι ο Ολυμπιακός


Ένας απολαυστικός και πολύ παραγωγικός Ολυμπιακός, συνέτριψε με 5-1 τη Ντουντελάνζ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες για την κατάληψη μιας από τις δύο πρώτες θέσεις στον 6ο όμιλο και κατ΄ επέκταση την πρόκριση στους «32» του Europa League.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο τελείωσε το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε 4-0 και είχε κλασικές ευκαιρίες για τουλάχιστον άλλα 2-3 τέρματα σε αυτό το διάστημα, έχασε όμως με τραυματισμό τον Ναουέλ.

Των «ερυθρολεύκων» ηγήθηκε ο Κώστας Φορτούνης, που πέτυχε δύο γκολ και δημιούργησε άλλο ένα, ενώ ιδιαίτερα ξεχώρισε και ο Ντανιέλ Ποντένσε, που με την τεχνική, την ταχύτητα και τη φαντασία του ταλαιπώρησε αφάνταστα την άμυνα των Λουξεμβούργιων. 

Το σκορ στο Φάληρο άνοιξε στο 6ο λεπτό, όταν από σουτ του Καμαρά ο  Τοροσίδης με τακουνάκι άλλαξε πορεία στην μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα. Στο 15΄ και σε γύρισμα του Τσιμίκα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της Ντουντελάνζ και ο Φορτούνης με συρτό σουτ διπλασίασε. 

Στο 26΄ ο Χριστοδουλόπουλος έγραψε το 3-0 με εναέριο βολ πλανέ σε γύρισμα του Φορτούνη, σημειώνοντας το πιο ωραίο γκολ του αγώνα, ενώ στο 36΄ ο Ποντένσε σέντραρε από αριστερά στο κεφάλι του Φορτούνη, που σημείωσε το τέταρτο γκολ της ομάδας του.

Στην επανάληψη ο καταιγιστικός ρυθμός των γηπεδούχων έπεσε και η Ντουντελάνζ βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά σε κάποιες περιπτώσεις και τελικά να μειώσει με ωραίο γκολ του Σινάνι στο 69΄, που απέφυγε τον Μιράντα και με δυνατό σουτ νίκησε τον Σα.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και εκδηλώθηκε δύο λεπτά αργότερα: ο Ποντένσε κινήθηκε ωραία από αριστερά, ο Τσιμίκας έγινε κάτοχος της μπάλας και γύρισε στον Φετφατζίδη που πλάσαρε, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Χασάν και έτσι διαμορφώθηκε το τελικό 5-1.

Ο Ολυμπιακός έφτασε στους 7 βαθμούς, όσους και η Μίλαν, ενώ η Μπέτις έφτασε στους 8 μετά την ισοπαλία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» με τους «ροσονέρι». Στο πλαίσιο της επόμενης (5ης) αγωνιστικής οι «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στην Ισπανία, ενώ η Μίλαν θα υποδεχθεί την Ντουντελάνζ.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια