«Η Τουρκία θα απαντήσει σκληρά εάν η Ελλάδα προσπαθήσει να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα»


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, Ομέρ Σελίκ, προειδοποίησε με σκληρή απάντηση της Τουρκίας σε προσπάθεια της Ελλάδας να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα.

Με σκληρή απάντηση της Τουρκίας σε τυχόν απόπειρα της Ελλάδας να διευρύνει τα χωρικά της ύδατα, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Ομέρ Σελίκ.

«Οποιαδήποτε προσπάθεια από την Ελλάδα να διευρύνει σταδιακά τα χωρικά της ύδατα θα απαντηθεί σκληρά από την Τουρκία», δήλωσε ο Σελίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία «πολύ επικίνδυνη προσέγγιση», ενώ υπενθύμισε και την απόφαση που η τουρκική Βουλή είχε λάβει το 1995, αναφερόμενος εμμέσως στο «casus belli».

Αντίστοιχη αναφορά είχε κάνει πρόσφατα και ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόθεση επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.

«Η Ελλάδα προχωράει συχνά σε τέτοιους είδους δηλώσεις προκειμένου να προκαλέσει χάος. Λαϊκίζουν πάντα», είχε πει ο Τούρκος υπουργός, προσθέτοντας ότι «η προειδοποίηση της τουρκικής Βουλής, με σχετική απόφαση το 1995, παραμένει έγκυρη».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια