Ερντογάν: «Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να απαντήσουμε στις αυθαίρετες ενέργειες της Ελλάδας»


Σε δηλώσεις που ουσιαστικά προεξοφλούν τη συνέχιση της έντασης στην «διακεκαυμένη» περιοχή που πλέει το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος Barbaros προχώρησε ο Ερντογάν πριν από λίγη ώρα επιστρέφοντας από επίσημη επίσκεψη στη Μολδαβία.

Ο Ερντογάν αναφερόμενος στην ελληνική αντίδραση από την παρουσία του Barbaros δεν έκρυψε τις προθέσεις του:

«Θα λάβουμε όλα τα κατάλληλα μέτρα εάν χρειαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο», αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσα συμβαίνουν με την ελληνική φρεγάτα και την υφαλοκρηπίδα πρόκειται για αυθαίρετες ενέργειες της Ελλάδας, είπε όταν ρωτήθηκε από Τούρκους δημοσιογράφους να σχολιάσει την υποτιθέμενη παρενόχληση του τουρκικού σκάφους  από ελληνική φρεγάτα.

Μάλιστα και για να προδώσει πιο δραματική υφή στο γεγονός,  ανέφερε ότι ενημερώθηκε για το συμβάν ενώ πετούσε προς τη Μολδαβία από τον Τούρκο υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

«Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ.

Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση αυτές τις γραμμές που οριοθετούν.

Η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση.

Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι οι κατάλληλες.

Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το "Μπαρμπαρός"», δήλωσε ο Ερντογάν συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία έχει δεσμεύσει μια περιοχή δυτικά της Κερύνειας μέχρι τη Μόρφου.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος από την πλευρά του στα όσα συμβαίνουν είπε:

«Στις 05.00 το πρωί της 18ης Οκτωβρίου ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρισκόταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη.

Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο "Μπαρμπαρός".

Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», είπε.

Οι Τούρκοι μάλιστα έχουν βάλει και την φαντασία τους να οργιάζει καθώς μιλούν για υποτιθέμενα ηλεκτρονικά μέτρα που πήρε η Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς κατά του Barbaros με συστήματα τα οποία βέβαια δεν… διαθέτει.

Συγκεκριμένα το τουρκικό κανάλι 7 αναφέρει ότι «μόλις η ελληνική Φρεγάτα έστειλε προειδοποίηση μέσω ασυρμάτου στο Barbaros απαιτώντας από το πλήρωμα  να εγκαταλείψει  την περιοχή , ο καπετάνιος  του Barbaros φέρεται να απάντησε ; « δεν θα εγκαταλείψω την περιοχή, διότι βρίσκομαι εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».

«Τότε η Φρεγάτα Νικηφόρος διενήργησε επιχείρηση ηλεκτρονικού πολέμου πλησιάζοντας το τουρκικό σεισμογραφικό πλοίο και προσπάθησε να μπλοκάρει τις λειτουργίες των συσκευών του», αναφέρει το τουρκικό δημοσίευμα.



* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια