Στο ΟΑΚΑ είναι... άλλη ομάδα ο Παναθηναϊκός

Οι «πράσινοι» επικράτησαν άνετα με της Γκραν Κανάρια με 102-87 και πανηγύρισαν την 2η νίκη τους στη διοργάνωση σε τρία ματς



Επέστρεψε στις νίκες ο Παναθηναϊκός, μετά το «στραβοπάτημα» στο Μόναχο. Χωρίς να έχει «το πόδι πατημένο στο γκάζι» η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε άνετα της Γκραν Κανάρια με 102-87 και με την 2η επιτυχία του σε τρία ματς έδειξε ότι άφησε πίσω του την ήττα από την Μπάγερν.

Μπορεί ο Νικ Καλάθης να τελείωσε ένα ακόμη ματς με μονοψήφιο αριθμό πόντων, ωστόσο, οι λύσεις που είχε απόψε το «τριφύλλι» ήταν πολλές. Παπαπέτρου (15), Τόμας (12), Λεκαβίτσιους (16), Λάνγκφορντ (16) , Παππάς (13) ήρθαν από τον πάγκο, ωστόσο, συνδέθηκαν με το καλάθι και συνέβαλλαν τα μέγιστα για να φτάσει η ομάδα τους σε μία άνετη νίκη.

Επόμενος αντίπαλος του Παναθηναϊκού την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η Ζαλγκίρις Κάουνας στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Με τον Καλάθη να μην βρίσκει ακόμη ρυθμό και βιαστικές επιθέσεις στο ξεκίνημα, ο Παναθηναϊκός έδωσε τη δυνατότητα στους Ισπανούς να ξεφύγουν με 12-6 και τον Τσάβι Πασκουάλ να καλεί έξαλλος τάιμ άουτ.

Οι φωνές του Καταλανού προπονητή φαίνεται πως «ξύπνησαν» τους «πράσινους», που με την είσοδο των Παπαπέτρου, Λεκαβίτσιους και Τόμας έγιναν... άλλη ομάδα.

Ιδιαίτερα στην δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι με «όπλο» την πολύ καλή άμυνα και τον Ντεσόν Τόμας να έχει συνδεθεί άριστα με το αντίπαλο καλάθι (10 πόντους), άρχισαν σιγά-σιγά να ξεφεύγουν από την αντίπαλό τους.

Με το «τρίποντο» του Παππά η διαφορά ανέβηκε στην υψηλότερη τιμή της (47-31), για να κλείσει το πρώτο μέρος στο +14 (50-36). Το σύνθημα για την «αφύπνιση» του Παναθηναϊκού έδωσε ο Παπαπέτρου, με την ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα, ενώ συνέβαλλε σημαντικά και στο σκοράρισμα με τους 9 πόντους που σημείωσε.

Άλλους τόσους πέτυχε και ο εξαιρετικός στο διάστημα αυτό, Γιασικεβίτσιους, ο οποίος αντικατέστησε επάξια τον Καλάθη, που δεν ήταν καλός σε δεύτερο συνεχόμενο ματς (προηγήθηκε μίζα ακόμη μέτρια εμφάνιση με τη Μπάγερν). Πολύ καλός σε άμυνα και επίθεση ο Παππάς, που έβαλε 7 πόντους, οι 4 εξ αυτών από τη «γραμμή της φιλανθρωπίας».

Ο ρυθμός του Παναθηναϊκού δεν έπεσε στο β΄ μέρος. Οι «πράσινοι» έτρεξαν στον αιφνιδιασμό και εκτόξευσαν την διαφορά στο +20. Στο τελευταίο πεντάλεπτο οι «πράσινοι»... κατέβασαν ταχύτητα κι έδωσαν την ευκαιρία στην Γκραν Κανάρια με ένα επιμέρους 12-4 να μειώσει σε 82-95.

Οι «πράσινοι» τελικά έφτασαν στην «κατοστάρα» κάτι που είχαν να πετύχουν στην Euroleague 9 χρόνια και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2009!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια