Ύποπτη εμμονή με τις «Πρέσπες»

Η Συμφωνία των Πρεσπών καταστρέφει το έθνος και, παρά ταύτα, ο ΣΥΡΙΖΑ δαπανά αφειδώς αναντικατάστατο (για εκείνον) πολιτικό κεφάλαιο για να τη στηρίζει. Οι Έλληνες, όπως αποδείχθηκε έμπρακτα, απορρίπτουν την προδοσία, αλλά οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι κύκλοι στον σκληρό πυρήνα του πλειοψηφούντος κόμματος,
αλλά και στην κυβέρνηση επιμένουν στην προσπάθεια να την επιβάλουν σε βάρος όλων μας.

Τα κίνητρά τους τα γνωρίζουν μόνο οι ίδιοι και όσοι άλλοι εμπλέκονται στη δρομολόγηση αυτής της εθνικής καταστροφής.

Ωστόσο, προκαλεί μεγάλη εντύπωση η σφοδρή αντίδραση στο «plan B» που έθεσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος σε συνομιλητές του στις ΗΠΑ, το οποίο, όπως έγραψε η εφημερίδα μας, «έτυχε θετικής αποδοχής».

Με αυτό το σχέδιο, που παρέκαμπτε και καθιστούσε ανενεργή τη Συμφωνία των Πρεσπών, θα μπορούσε, όπως έγραψε η εφημερίδα «δημοκρατία» σε σχετικό ρεπορτάζ της, «να υπογραφεί μια διακρατική στρατιωτική συμφωνία μεταξύ των Σκοπίων, της Ελλάδας, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας, με εγγυητή τις ΗΠΑ, με στόχο τη δημιουργία ενός τόξου σταθερότητας στα βόρεια σύνορα της χώρας μας και την αναχαίτιση της ρωσικής διείσδυσης στα Βαλκάνια. Στη συμφωνία αυτή θα μπορούσε να προσχωρήσει αργότερα και η Σερβία».

Δεν ακούστηκαν μέχρι τώρα επιχειρήματα εναντίον μιας τέτοιας κίνησης, που θα αποφόρτιζε την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, αλλά θα δημιουργούσε και συνθήκες για την αναπόφευκτη μελλοντική απόπειρα της Τουρκίας να πατήσει και επισήμως ξανά «πόδι» στα Βαλκάνια. Μόνο υλακές ηχούν.

Ούτε πείθει κάποιον ο όψιμος και ευκαιριακός «αντιαμερικανισμός» προσώπων που έχουν παραδώσει γην και ύδωρ σε οποιονδήποτε υποπτευτούν για ισχυρό.

Το μόνο που κατορθώνουν αυτοί οι κύκλοι με τη συμπεριφορά τους είναι να πυκνώνουν οι υποψίες της κοινής γνώμης για τους λόγους οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την επιλογή τους να υποστηρίζουν φανατικά μια συμφωνία που ακυρώθηκε εν τοις πράγμασι και στην Ελλάδα αλλά και στη γειτονική χώρα, όπου στο σχετικό δημοψήφισμα πλειοψήφησε η... αποχή!


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια