Τζεφ Μπέζος: Η Amazon θα συνεργαστεί ευχαρίστως με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις

Η Amazon θα συνεργαστεί ενθουσιωδώς με τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, δήλωσε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλός της, Τζεφ Μπέζος.

Η συγκεκριμένη δήλωση αναμένεται να επηρεάσει τις εξελίξεις όσον αφορά στο ζήτημα της συνεργασίας αμερικανικών κολοσσών του χώρου της τεχνολογίας με το Πεντάγωνο, ειδικά μετά την απόφαση της Google να αποσυρθεί από διαγωνισμό του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, λόγω πιέσεων από τους εργαζομένους της.

«Αν οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας γυρίσουν την πλάτη τους στο αμερικανικό υπουργείο Άμυνας, αυτή η χώρα θα έχει προβλήματα» δήλωσε ο Μπέζος, σύμφωνα με το BBC.

Σημειώνεται πως η εταιρεία του συμμετέχει σε διαγωνισμό για ένα μεγάλο συμβόλαιο με το Πεντάγωνο: Το πρόγραμμα JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure), διάρκειας 10 ετών, περιλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών cloud computing και είναι ύψους 10 δισ. δολαρίων. Πρόκειται για τον διαγωνισμό από τον οποίο αποσύρθηκε η Google, μετά από διαμαρτυρίες εργαζομένων, που έγιναν με τη μορφή υποβολής αιτημάτων και παραιτήσεων.

Μιλώντας σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια του περιοδικού τεχνολογίας Wired, ο Μπέζος δήλωσε πως ευχαρίστως η Amazon θα αναλάβει «στρατιωτικά καθήκοντα»: «Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Πεντάγωνο, και νομίζω ότι θα έπρεπε να το κάνουμε. Μία από τις δουλειές της ανώτερης διοικητικής ομάδας είναι να λαμβάνει τις σωστές αποφάσεις, ακόμα και όταν δεν είναι δημοφιλείς» είπε.

«Πρόκειται για μια μεγάλη χώρα - και πρέπει να την υπερασπιστούμε» πρόσθεσε αργότερα.

H Google είχε ανακοινώσει την προηγούμενη εβδομάδα πως δε θα συνέχιζε τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό για το JEDI, καθώς το πρόγραμμα ήταν σε αντίθεση με τις αρχές της ως προς την τεχνητή νοημοσύνη, που δημοσιεύτηκαν νωρίτερα μέσα στο έτος, βάσει των οποίων η εταιρεία δε θα εμπλέκεται σε δουλειές και προγράμματα σχεδιασμένα για να κατασκοπεύουν, τραυματίζουν ή σκοτώνουν ανθρώπους. Επίσης, ανοικτή επιστολή η οποία φέρεται να γράφτηκε από εργαζομένους της Microsoft δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, όπου αναφερόταν πως «πολλοί εργαζόμενοι της Microsoftδεν πιστεύουν πως αυτά που φτιάχνουμε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για τη διεξαγωγή πολέμου».


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια