Αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισήλθε στην Αρκτική για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 30 χρόνια


Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman θα βρίσκεται στα ανοιχτά της Νορβηγίας προκειμένου να λάβει μέρος σε νατοϊκή άσκηση που θα ξεκινήσει στις 23 Οκτωβρίου.

Στη θάλασσα της Νορβηγίας εισήλθε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Harry S. Truman για να συμμετάσχει στη στρατιωτική άσκηση του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωση το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ.

Πρόκεται για την πρώτη φορά εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες που αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισέρχεται στην περιοχή της Αρκτικής.

«H Επιθετική Ομάδα του Harry S Truman θα αναπτύξει τις δυνατότητές της στα ανοιχτά των ακτών της Νορβηγίας, πραγματοποιώντας αεροπορικές, θαλάσσιες και υποθαλάσσιες επιχειρήσεις, ενώ θα πρέπει να αντιμετωπίσει την τριάδα των χαμηλών θερμοκρασιών, τους δυνατούς ανέμους και τις απρόβλεπτες θάλασσες», τονίζει η ανακοίνωση, ενώ προσθέτει ότι μετά που θα ασκήσει τις δυνατότητές της ανεξάρτητα, η ομάδα θα ενταχθεί στον στόλο των 30 χωρών που συμμετέχουν στη νατοϊκή άσκηση Trident Juncture 2018.

Το αεροπλανοφόρο America ήταν το τελευταίο αμερικανικό αεροπλανοφόρο που επιχείρησε στην περιοχή, τον Σεπτέμβριο του 1991, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης North Star.

Η νατοϊκή άσκηση πρόκεται να διεξαχθεί από τις 23 Οκτωβρίου έως τις 25 Νοεμβρίου στα ανοιχτά της Νορβηγίας.

Προβλέπεται να συμμετέχουν περισσότερα από 50.000 άτομα, μεταξύ των οποίων οι 14.000 θα είναι από τις ΗΠΑ, ενώ θα χρησιμοποιηθούν περίπου 150 αεροσκάφη, 65 πλοία και περισσότερα από 10.000 οχήματα.

Φωτογραφία : ВМС США

* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια